Türkiye demek insanlık demek

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0023/06/2018, Cumartesi
G: 23/06/2018, Cumartesi
Yeni Şafak
Binali Yıldrım - Adem Yeşilyayla
Binali Yıldrım - Adem Yeşilyayla

Başbakan Yıldırım, Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada mazlumların umudu haline geldiğini belirterek, “Ülkeleri ellerinden alınan Filistinlilerin, memleketlerinden sürülen Suriyelilerin, Iraklıların yanında biz varız. Türkiye demek insanlık, barış, kardeşlik demek” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım Aydın kent merkezi ile İzmir’in Bayındır ve Torbalı ilçelerinde halka hitap etti. İzmir'in Menderes ilçesinde de Yörük Şenliği'ne katılan Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin bütün olumsuzluklara rağmen kararlı bir şekilde yürüyüşünü sürdürdüğünü söyledi.

Yıldırım, "Çünkü Türkiye'de milletini seven, ülkesine sevdalı, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan var, onun arkadaşları var. Türkiye asırlar boyunca yaptığı gibi, hep adaletin, hakkın yanında yer aldı" dedi.

Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti: "Bizim ecdadımız hüküm sürdüğü yerlerde asla zulüm yapmamıştır, sömürü yapmamıştır. Bizim ecdadımız arkasında harabeler bırakmadı. Medreseler, köprüler, camiler bıraktı, insanlık bıraktı. Bizim ecdadımız tarihi kanla değil, mürekkeple yazılmış bir medeniyet bıraktı.

EN İSTİKRARLI ÜLKEYİZ

Biz bugün barışa, huzura, birliğe hasret çekenlerin hayırla yad ettiği bir medeniyetin evlatlarıyız. Milletimiz adım adım tarihteki şanlı yerine geri dönüyor. Türkiye Cumhuriyeti bugün bölgenin en güçlü en istikrarlı ülkesidir. Bölgemizdeki ve bütün dünyadaki mazlumların umudu haline geldik. Ülkeleri ellerinden alınan Filistinlilerin yanında biz varız, memleketlerinden sürülen Suriyelilerin yanında biz varız, Iraklıların yanında biz varız. Biz herkesin yanında oluruz ama ülkemizi bölmeye, parçalamaya çalışan FETÖ'cülerin, bölücülerin, PKK'nın, DEAŞ'ın korkulu rüyası oluruz.

HAKURK DA BİZİM

Türkiye demek insanlık demektir, Türkiye demek barış demektir. Ay yıldızlı bayrağımızın dalgalandığı her yerde bizimdir değerli kardeşlerim. Habur da, Hakurk da, Sümbül Dağı da, İzmir'in Tekeli'si de Edirne'deki Süloğlu da her yer bizimdir." Yörük çadırını da ziyaret eden Başbakan'a keşkek, pilav ve kavurma ikram edildi.

  • Kayıt yaptı
  • İzmir'de temaslarda bulunan Başbakan Yıldırım, Karabağlar Halk Eğitim Merkezinde okuma yazma kursuna katılanlarla buluştu, ardından Menderes ilçesine geçti. Yıldırım, MHP'nin ilçe seçim bürosunu ve Menderes Belediyesini ziyaret etti. Belediye önünde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Yıldırım, ardından belediyede İmar Barışı için oluşturulan birime geçti. İmar Barışı işlemleri için gelen Adem Yeşilyayla ile sohbet eden ve bilgisayardan kaydını gerçekleştiren Yıldırım, "Tapu kayıt belgesi alacaksınız, onun için müracaat ediyorsunuz. Binanın beyan değeri üzerinden yüzde 3 var ama onu hemen yatırmanız gerekmiyor. 31 Ekim'e kadar vaktiniz var. Şimdilik başvuru yapmanız yeterli. Hayırlı uğurlu olsun, bundan sonra binana kimse kaçak muamelesi yapmayacak" dedi.
#Binali Yıldırım
#Seçim

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.