|

İstiklal, istikbal, istikrar için evet

Yeni Şafak ve TVNET ekibinin 13 Mart’ta başladığı ve Türkiye'yi dolaşarak vatandaşların oylama nabzını tuttuğu çalışmanın son durağı Mevlana şehri Konya’da oldu. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüzde 74,62 ile rekor oy çıkaran Konyalılar, yeni sistem için geç kalındığını, istiklal, istikbal ve istikrar için 'evet' diyeceklerini söylüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 07:09 - 15/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
İstiklal, istikbal, istikrar için evet
İstiklal, istikbal, istikrar için evet

Yeni Şafak ve TVNET ekibi olarak yarın yapılacak halk oylaması için 13 Mart’ta çıktığımız çalışmayı Mevlana şehri Konya’da tamamladık. 1 Kasım seçimlerinde AK Parti’nin yüzde 74,4 oy çıkardığı Konya’da MHP yüzde 11,4, CHP ise yüzde 9,2 oy aldı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüzde 74,62 ile rekor oy çıkaran Konya, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi”nin geç bile kaldığını söylüyor. Avrupa’nın tutumunu da değerlendiren Konya, “Batı Dünya lideri Erdoğan’dan korkuyor” dedi. Konya sokaklarından halkoylaması yorumları şöyle:

ÇAĞA AYAK UYDURMAMIZ GEREKİYOR

Her şeyin ortada olduğunu söyleyen Ömer Eroğlu, "Oyum evet. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın son 15 senede Türkiye’ye yaptığı hizmetler belli. Anlaşılan bir sorun var ki, bu sisteme geçmeyi uygun görmüşler" dedi.

18 maddenin gerekçelerine kadar okuduğunu söyleyen Mustafa isimli vatandaş ise, "Artık Türkiye’nin çağa ayak uydurması gerekiyor. Geç bile kaldık. Yıllar öncesinden yapmamız gereken bir şeydi. Bu sistem ile hizmetler daha çabuk hayata geçecek" diye konuştu.

GÖZÜM KAPALI EVET DERİM

"Vatanım milletim için tabii ki evet" diyen Süleyman Göksu, "Çok neden var evet demek için. 18 maddeyi okumaya bile gerek yok. Yahudilerin FETÖ’nün PKK’nın hayır dediği oylamada ben gözüm kapalı evet derim" dedi. Erdoğan’ın İslam aleminin tek lideri olduğunu söyleyen Göksu, "Muhalefeti görüyorum, nerede vatan haini var Kılıçdaroğlu onlarla el ele verip, vatandaş olarak beni üzüyor" ifadelerini kullandı.


ENGEL OLAMAYACAKLAR

İstikrar, istikbal ve istiklal için evet diyeceğini ifade eden Süleyman Arıcan, "Dünya lideri bir Türkiye için evet diyeceğim. Şehit evlerinde hatim okuyan, dua eden bir insan nasıl diktatör olabilir?! Cumhurbaşkanımız ileriyi gören bir lider. Abdülhamid’in tamamlayamadığı projeleri tamamlamak isteyen lidere engel olmaya çalışıyorlar. Batı bizim doğru yolda olduğumuzdan rahatsız" dedi. CHP Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un "denize dökeriz" açıklamalarına tepki gösteren Arıcan, "Konya halkı ona gerekli tepkiyi gösterdi, göstermeye devam edecek. Diktatör arıyorlar ya, asıl diktatör kendileri. Asker kökenli Bozkurt’un burada görev yaptığı yıllardaki kuyruk sıralarını biliyoruz" dedi.

HASTANE KUYRUKLARI BİTTİ

Yeni sistem ile dünyanın Türkiye’ye gıpta ile bakacağının altını çizen Hasan Çetin, "Vatanım için, geleceğimiz için evet diyeceğim. Erdoğan, her yere yatırım yaptı. Köprüler, yollar, havalimanları... Sağlık alanında hızla ilerledik. Hastane kuyrukları yerini şehir hastanelerine bıraktı" diye konuştu. Çetin, CHP’li Hüsnü Bozkurt’a da tepki göstererek, "Türk milletini Yunan yapıyor. Konyalı olarak ona tepkimiz sürüyor, sürmeye de devam edecek" diye konuştu.


Avrupa’nın yaptıkları kararımı değiştirdi

Konya’dan önce Ankara sokaklarında yaptığımız çalışmada halk 16 Nisan’a umutla bakıyor. Esnaf koalisyonların bir daha yaşanmamasını istiyor. Türkiye’nin hedeflerine hızlı adımları bu sistem sayesinde yapacağını söyleyen başkent halkının görüşleri şöyle: Normalde hayır diyeceğini söyleyen Abdullah Yıldız, “Avrupa’nın yaptıklarından dolayı evet oyu vereceğim. Cumhurbaşkanı Erdoğan için değil ben millet için vereceğim” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı çok sevdiğini söyleyen Ekrem Sezer ise, “Onun için vermiyorum, sırf ülkem için evet oyu vereceğim. Ben eski CHP’liyim. Şu an AK Parti’liyim. İstikrar için ülkem için evet diyorum” diye konuştu.


Geleceğimiz gençlerin elinde

Osman Taştemur ve Hicabi Çakır’da kendi aralarında Türkiye’de ne kadar evet oyu çıkacağını tahmin rastladık. Taştemur Türkiye genelinde yüzde 65 evet çıkacağını, Çakır ise yüzde 58 çıkacağını söylüyor. Nedenlerini ise şöyle özetliyorlar: “Memleketin hayrı için evet diyoruz. Torunlarımızın geleceği için. Biz zaten yaşlandık, bundan sonra ne bekleyeceğiz. Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine evet. Türkiye, çift başlılıktan çok çekti. Koalisyonlar bizlere çok zaman kaybettirdi. 2023 hedeflerine hızla ilerlemek için bu sistemi desteklemek lazım. Özellikle gençlerin önünün açılması son derece yerinde olmuş. Çünkü geleceğimiz onların elinde.”


Oyuna gelmeyeceğiz

Orhan Ecer, AK Parti dönemlerini ve ondan öncesini karşılaştırdığında oyunun ortaya çıktığını belirterek, “Ben Menderes dönemini de biliyorum, Özal, Demirel, Erbakan ve koalisyon dönemlerini de… Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’ye yaptıkları ortada. Güzel hizmetleri oldu. Bunun gibi bir lider dünyaya zor gelir. Avrupa Türkiye’nin ilerlediğini gördüğü için elinden geleni yapmaya çalışıyor. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz, oyumuzu evet’e vereceğiz” dedi.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#AK Parti
#Anayasa referandumu
#16 Nisan 2017
7 yıl önce