Evet dünyaya cevap olacak

Yeni Şafak
Fatih Özer
04:0014/04/2017, Cuma
G: 14/04/2017, Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Referanduma 3 gün kala TVNET canlı yayınında soruları cevaplandıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Nisan’da çıkacak güçlü bir ‘evet’in dünyaya bir cevap olacağını söyledi. Erdoğan, “ Türkiye’nin bileklerindeki prangalar koparıp atılacak” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, referanduma 3 gün kala TVNET canlı yayınında Nedret Ersanel’in sorularını cevapladı.

Vatandaşların 16 Nisan’da vereceği cevabın sadece ulusal değil, uluslararası da olacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çok yüksek bir tonda ‘evet’ çıktığı an AB ile de oturacağız masaya... 54 sene bekledik, bundan sonra zamanımız yok. Kararınızı verin diyeceğiz” ifadelerini kullandı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile eyalet sistemine geçileceği” yalanlarına cevap verdi. Erdoğan satır başları ile şunları kaydetti:

KARARSIZ AZ, EVET ÖNDE

“Ben artık kararsızların falan pek kaldığına ihtimal vermiyorum. Yani bunlar artık çok çok düşük bir seviyede olsa böyle bir durum olabilir. Tabii kamuoyu araştırmalarına da bakınca, artık şunu görüyoruz ‘evet’de çok çok ciddi bir tırmanma söz konusu. ‘Hayır’la ilgili de bir inişin burada olduğunu görüyoruz. Ama bildiğim, inandığım şey şu anda gördüğüm ve bizim de bu konuda müşterek hareket ettiğimiz bazı araştırmacı şirketler ‘evet’in çok çok iyi bir konumda olduğudur. Kararsızlar ‘evet’ lehinde daha çok.”

O GECE NE KONUŞTUN

(15 Temmuz gecesi Kemal Kılıçdaroğlu’nun havaalanından kaçışı) 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gece o akşam yanındaki korumaları darbe yapanlarla görüşmeler yapıyor. Şimdi, darbe yapanlarla o görüşmeler yapılıyor, ondan sonra da o araçla Bakırköy’e gidiyor. Peki sen, o arada 12 dakika bir görüşme yapıyorsun. Bu görüşmeyi kimle yaptın? Şimdi bunlara bir açıklama getirmesi lazım. O günden bugüne neredeyse 4-5 günü geçti, herhangi bir açıklama da getirmiş değil.

KALICI SİSTEM İSTİYORUZ

Biz faniyiz. Bugün varız, yarın yokuz. Kaldı ki 2019’dan sonra ne olacağı veya 2019’a kadar elimizde böyle bir yaşam garantisi var mı? Yok. Onun için baki olan, kalıcılığı olan bir sistem oluşturalım. Bu sistem, kim gelirse gelsin Hasan, Ahmet, Mehmet neyse... Nereye uyacak? O sisteme uyacak. O sistemle ülkeyi yönetecek.

FEDERASYON İDDİASI YALAN

(Anayasa değişikliği ile federasyona geçilecek iddialarına cevaben) 14 yıllık yönetimimizde PKK terör örgütüyle bu konuda verdiğimiz mücadele, üniter yapının en güzel örneğidir. Onlar, bizim Güneydoğu, Doğu illerimizde üniter yapıyı sıkıntıya düşürecek açıklamalar yaptığı zaman onların karşısında aslanlar gibi dikilen biz olduk. Bu konuyla ilgili olarak danışmanımın bir açıklaması olmuş, almışlar onu çarpıtmışlar, ki danışmanım sonra değişik şekilde onu düzeltmeye yönelik açıklamalar yaptı. Ben ne diyorum, sen ona bak. Böyle bir şey yok, benden duydunuz mu? Yok.

CİDDİ SIÇRAMA OLACAK

Göreve geldiğimizde devletin borçlanma faizi yüzde 63, enflasyon yüzde 30’du. Sonra ikisini ne yaptık? Tek haneliye çektik. Bunlar durup dururken olmadı. Süreçte bu çok daha hızlı yürüyecek. Bunun için işaret fişeği neresidir? 16 Nisan. Benim halkım, bunu görmesi lazım. Ekonomiyle ilgilenenler, bunu görmesi lazım. Artık şu anda sanayi, ticaret bunlarla uğraşanlar, şunu bilmesi lazım. Pazar günü bu ülkede eğer hakikaten sandıklardan ‘evet’ çıkarsa bir defa ekonomide çok ciddi bir sıçrama olacaktır. Niye? Türkiye’nin bileklerindeki prangalar koparıp atılacak.

AB İLE MASAYA OTURACAĞIZ

Pazar günü halkın vereceği cevap sadece ulusal değil, uluslararası olacak. ‘Evet çok kuru bir şey olmayacak. Fransa’da da seçim yapılacak, oradaki adayların hepsi beni konuşuyor. Almanya’daki dergilerin kapağındayız. Çok yüksek bir tonda evet çıktığı anda, AB ile de oturacağız masaya. Hadi bakalım, ne diyorsunuz? Var mısınız, yok musunuz? Bize kalkıp da hala afra tafra yapma. Varsanız ne ala. 54 sene bekledik, bundan sonra bekleyecek zamanımız yok. Oturun kararınızı verin. Vermediğiniz takdirde biz kendi kararımızı vereceğiz.

#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#16 Nisan 2017
#Anayasa referandumu

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.