|

SAT ve SAS komandoları alımı ne zaman, başvuru şartları neler?

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Su Altı Taarruz (SAT), Su Altı Savunma (SAS) ve birinci Sınıf Dalgıç Timlerinde görev yapacak subay ve astsubay alacağını açıkladı. SAT ve SAS komandoları alımı ne zaman yapılacak ve başvuru şartları neler diye merak edenler haberimizden detayları görebilirler.

Yeni Şafak
17:57 - 17/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 15:21 - 17/11/2016 Perşembe
Diğer
SAT ve SAS komandoları
alımı

ne zaman başlayacak? başvuru şartları neler? Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan önemli bir açıklama geldi. Su Altı Taarruz (SAT), Su Altı Savunma (SAS) ve birinci Sınıf Dalgıç Timlerinde görev yapacak subay ve astsubay alacağını açıkladı. SAT ve SAS komandoları alımının ne zaman başlayacağı ve başvuru şartları ile ilgili detaylı bilgileri haberimizden görebilirsiniz. SAT ve SAS komandoları alımına ilişkin tüm ayrıntıları www.dzkk.tsk.tr adresinden inceleyebilirsiniz.



Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Su Altı Taarruz (SAT), Su Altı Savunma (SAS) ve birinci Sınıf Dalgıç Timlerinde görev yapacak subay ve astsubay alacak.


Deniz Kuvvetleri Komutanlığından yapılan açıklamada, yüzer ve kıyı birlikleri ile SAT, SAS ve birinci Sınıf Dalgıç Timlerinde görev yapmak üzere muvazzaf statüde subay ve astsubay, ayrıca mühendis ve tabip kadrolarında çalışmak üzere muvazzaf pozisyonda subay temin edileceği belirtildi.



2016 Yılı Subay Alımı 17/11/2016 00:00:00-02/12/2016 23:59:59


2016 Yılı Astsubay Alımı 17/11/2016 00:00:00-02/12/2016 23:59:59


2016 4. Dönem Sözleşmeli Er Alımı 02/11/2016 00:00:00-22/11/2016 23:59:00


BAŞVURU İÇİN ADAYLARDA ARANACAK NİTELİKLER:


a. Genel Koşullar:



(1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,



(2) Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,



(3) Cezaları ertelenmiş, seçenek yaptırımlardan birisine çevrilmiş, genel ya da özel af kanunları kapsamına girmiş veya haklarında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi;



(a) Devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar, halkı askerlikten soğutmak, Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama ile zimmet, irtikap, iftira, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, yalan tanıklık, yalan yere yemin, suç uydurma, cinsel saldırı, cinsel taciz, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, fuhuş, gayri tabii mukarenet, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı suçlar ile kaçakçılık, ihaleye fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından birisinden,



(b) Firar, amir veya üste fiilen taarruz, emre itaatsizlikte ısrar, üste hakaret, mukavemet, fesat ve isyan suçlarından,



(c) 22/5/1930 tarihli ve 1632 sayılı Kanunun 148'inci maddesinde belirtilen suçlardan birisinden mahkum olmamak,



(4) Askeri okullardan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden her ne sebeple olursa olsun ilişikleri kesilmemiş olmak,



(5) FETÖ/PDY, PKK ve DAEŞ başta olmak üzere tüm terör örgütleri ile kendisi, eşi, annesi, babası, kardeşlerinin herhangi bir irtibatı veya iltisakı bulunmamak şartları aranmaktadır.



b. Öğrenimle İlgili Koşullar:


(1) Adayların, alım yapılacak branşlara uygun eğitim veren okullardan en geç Ocak 2017 döneminde mezun olmaları gerekmektedir.



(2) Yüksek Lisans mezunları için mezun oldukları lisans bölümü geçerlidir.



(3) Öğrenimlerini yurtdışında bitirenlerin diplomalarının yurt içinde geçerli olduğunu belirten Yüksek Öğretim Kurulu'nca (YÖK) onaylanmış denklik belgeleri zorunludur.



(4) Alım yapılacak branşlar için kaynak gösterilen bölümlere denk bölümlerden mezun olanlardan, diplomalarının denkliği YÖK tarafından onaylanmış olmalı ve adaylar bu denklik onaylarını seçim aşamalarına getirmelidir.



(5) Deniz (Güverte ve makine görevleri), Deniz/Deniz Piyade, Deniz İstihkam ve Mühendis Sınıflarında başvuran adaylarda geçerli (en son yapılan) Kamu Personeli Seçme Sınavından, “KPSSP3 lisans puanı” türünden en az 60 puan ve üzeri alınması şartı aranacaktır.



(6) Öğrenimini kendi adına yapmış olmak veya herhangi bir kurum veya kuruluşa karşı hizmet veya tazminat yükümlülüğü bulunmamak (Askerlik yükümlülüğüne ilişkin hükümler saklıdır.) (Kredi Yurtlar Kurumundan alınan öğrenim kredileri hariç) gereklidir.



c. Yaş İle İlgili Koşullar:


01 Ocak 2016 tarihi itibarıyla düzeltilmemiş nüfus kaydına göre;



(1) Lisans mezunları için 27 yaşını bitirmemiş olmak,



(2) Lisansüstü mezunları için 32 yaşını bitirmemiş olmak (Deniz/Deniz Piyade Sınıfını seçen adaylar için 30 yaşını bitirmemiş olmak), şartı aranır.



ç. Sağlık İle İlgili Koşullar:


(1) 11 Kasım 2016 tarihli ve 29885 sayılı “Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği” gereğince;



Fiziki Kabiliyet ve Değerlendirme Testlerini tamamlayan adaylar sevk edilecekleri Engelli Sağlık Kurulu Raporu Vermeye Yetkili Sağlık Kuruluşları listesinde yer alan Sağlık Bakanlığı bağlısı sağlık hizmet sunucularından “Muvazzaf Subay Olur” kararlı sağlam raporu alacaklardır. İstenen raporu alamayan adaylar seçim aşamalarından elenmiş sayılacaktır. Adaylar, sağlık raporu sonuçlarının sınav merkezlerince temin edilerek görülebileceğini kabul etmiş sayılır.



(2) 2'nci seçim aşamasında başarılı olan Deniz/Deniz Piyade Sınıfı subay adayları sevk edilecekleri hastanelerden “Dalgıç Olur” kararlı sağlık raporu alacak, basınç odası testinde başarılı olacak, ilave olarak;



(I) Sualtı Taarruz (SAT) Özel İhtisas Kursu'na gönderilecek adaylar “SAT Özel İhtisas Kursuna Katılır” raporu alacak,



(II) Sualtı Savunma (SAS) Özel İhtisas Kursu'na gönderilecek adaylar “SAS Özel İhtisas Kursuna Katılır” raporu alacaktır.



(III) 1'inci Sınıf Dalgıç Özel İhtisas Kursu'na gönderilecek adaylar “1'inci Sınıf Dalgıç Olur” raporu alacaktır.



(3) Adayların Fiziki Yeterlilik ve Değerlendirme Testlerine başlamadan önce sayfa 12'de belirtilen boy/kilo standartlarına uygun olup olmadıkları kontrol edilecektir.



d. Özel Koşullar:


(1) Askerlik hizmetini yaparken başvuran yedek subay, kısa dönem erbaş/er ve erbaş/erler için üç sicil amirinden uygun onaylı nitelik belgesi almak (Kıtada üç ayını doldurmamış olanların nitelik belgesi üç ayı doldurmalarını müteakip gönderilir),



(2) Silahlı Kuvvetlerde sivil memur ve işçi olarak görev yaparken başvuran adaylar için üç sicil amirinden uygun onaylı nitelik belgesi almak (Kıtada üç ayını doldurmamış olanların nitelik belgesi üç ayı doldurmalarını müteakip gönderilir),



(3) Yedek subayların hizmet esnasında aldıkları sicil not ortalaması 85 not ve üzerinde olmak gereklidir.



5. BAŞVURU YÖNTEMİ:


a. Başvurular www.msb.gov.tr adresinde bulunan http://personeltemin.dzkk.tsk.tr linkinden “2016 yılı Muvazzaf Subay Alımları” başlığından yapılacaktır.



b. Başvurular; 17 Kasım-02 Aralık 2016 tarihleri arasında yapılacaktır.



c. Adayların Başvuru Kılavuzunu okuduktan sonra yukarıda belirtilen internet adresinden ''İlk Başvuru” kısmına girerek istenilen bilgileri doldurmaları gerekmektedir.



ç. Başvurunun tamamlanmasını müteakip her adaya sistem tarafından şifre verilmektedir.



Eğer müracaat sonunda sistem tarafından şifre verilmemiş ise kaydınız yapılmamış demektir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda başvurunuzu en başından yeniden yapmanız gerekmektedir. Bu şifreyle başvuru süresince “Aday Girişi” kısmından sisteme giriş yaparak bilgilerini kontrol edip güncelleyebileceklerdir.



d. Adaylar, şifrelerini kaybetmeleri/unutmaları durumunda “Aday Girişi” kısmında bulunan “Şifremi Unuttum” kısmında daha önce girdikleri bilgileri girerek şifrelerini direk olarak ekranda göreceklerdir. Şifrelerin görünmemesi durumunda adayların kullanmış oldukları internet tarayıcılarını güncellemeleri veya diğer tarayıcılardan girmeleri gerekmektedir. İdarece, adayların yazılı, sözlü veya bilgi edinme başvurusu yolu ile yapacakları “Şifre Öğrenme” taleplerine yanıt verilmeyecektir.



e. Başvuru sayfasında doldurulacak bilgilerin doğruluğundan ve sonrasında doğabilecek hukuki sorumluluklardan adaylar sorumludur.



f. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.



g. Alım süresince her türlü duyuru ve değişiklikler yukarıda belirtilen internet sayfalarından yapılacak olup adaylar alım takvimine göre duyuruları takip etmekle sorumludur. Adayların adreslerine herhangi bir tebligat gönderilmeyecektir. www.msb.gov.tr internet sayfasından yapılacak duyurular resmi tebligat niteliği taşımaktadır.



ğ. Doldurulan bilgilerin, kılavuzda yer alan başvuru şartlarına uygun olmadığının tespit edilmesi durumunda alım sürecinin hangi aşamasında olursa olsun aday elenmiş kabul edilecek ve adayın işlemleri iptal edilecektir.



h. Başvuruları kabul edilen adaylar www.msb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.



6. KPSS SINAV VE OKUL BİTİRME NOTU ŞARTI :


a. Deniz (Güverte ve makine görevleri), Deniz/Deniz Piyade, Deniz İstihkam ve Mühendis Sınıflarında başvuran adaylarda geçerli (en son yapılan) Kamu Personeli Seçme Sınavından, “KPSSP3 lisans puanı” türünden en az 60 puan ve üzeri alınması şartı aranacaktır. Tabip adaylarında KPSS şartı aranmayacak olup, adayların sıralaması okul bitiriş notuna göre yapılacaktır.



b. Ön kayıtların tamamlanmasını müteakip KPSS puanına (Tabip adayları okul bitiriş notuna) göre “Seçim Aşamaları Çağrı Puanı (Baraj Puanı)” belirlenecek ve ikinci seçim aşamalarına çağrılan adaylar internet sitemizden ilan edilecek ve baraj puanını aşan adaylar ikinci seçim aşamaları için davet edilecektir.




#SAT
#SAS
#Komando
#Deniz Kuvvetleri Komutanlığı
#personel alımı
8 yıl önce