|

Samsun’da 29 öğretmen tutuklandı haberi

Samsun'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında ByLock kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 50 öğretmenden 29'u tutuklandı.

Yeni Şafak
19:31 - 14/10/2016 Cuma
Güncelleme: 17:15 - 14/10/2016 Cuma
IHA

Samsun'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında ByLock kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 50 öğretmenden 29'u tutuklandı.



Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY'ye yönelik 4 gün önce sabah 55 adrese 60 ekip ve 250 polisle eş zamanlı operasyon düzenlemiş, operasyon kapsamında örgütün iletişim uygulaması ByLock kullandıkları ileri sürülen kapatılan Aktif Eğitim-Sen üyesi toplam 50 öğretmen gözaltına alınmıştı.



Samsun Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan 18'i kadın 50 öğretmen, bugün sabah saatlerinde Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren 29 öğretmen tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderilirken, 21 öğretmen ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.



Samsun'daki uyuşturucu ve silah operasyonu

Samsun'da evlerinde uyuşturucu ve ruhsatsız silah bulunan 4 kişiden 2'i tutuklandı.



İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Körfez Mahallesi'ndeki bir apartmanın 4 dairesi ile bahçesindeki aramalar sonucunda bulunan uyuşturucu ve ruhsatsız silahlarla ilgili gözaltına alınan 4 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.



Adliyeye sevk edilen zanlılardan Deniz T. ile Barış B, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Margarita T. savcılıkça, Sezgin U. ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.



Samsun'da düzenlenen operasyonda evlerde yapılan aramada 75 gram kokain, 73 gram esrar, bir ruhsatsız tabanca, 2 tüfek, 23 tabanca mermisi, 3 tabanca şarjörü, bir hassas terazi, uyuşturucu satışından elde edildiği düşünülen 7 bin lira ile alacak listelerinin bulunduğu defterler ve paketleme malzemeleri bulunmuş; 4 kişi gözaltına alınmıştı.



#Samsun
#FETÖ
#Öğretmen
8 yıl önce