EDISYON:

İkinci dönem umre turları başlıyor: Diyanet tarihi duyurdu

15:1822/09/2024, Pazar
G: 22/09/2024, Pazar
Yeni Şafak
Umra turları kayıt tarihleri
Umra turları kayıt tarihleri

Umre turları için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen tarih aralıkları her yıl büyük ilgi görmektedir. 2024 yılı ikinci dönem umre turları da adaylar tarafından merakla bekleniyor. Diyanet umre tarihleri ve tur programlarına dair detayları resmi olarak açıkladı. Peki Ramazan umre tur kayıtları başladı mı, ne zaman başlayacak? İşte 2024-2025 ikinci dönem umre turu tarihleri.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen umre turları, Müslümanların kutsal topraklara daha kolay ve güvenli bir şekilde ulaşabilmesi için önemli bir fırsat sunmaktadır. Özellikle ikinci dönem umre turları, farklı tarihlerde ve çeşitli programlarla düzenlenerek geniş bir kitleye hitap etmektedir. İşte 2024-2025 yılları için Diyanet'in ikinci dönem umre turu başvuru tarihleri.

İkinci dönem umre turları ne zaman başlayacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, 2024-2025 ikinci dönem umre turlarının 6 Ekim'de başlayacağını söyledi.

2024-2025 umre sezonu kapsamında ilk dönem kafilelerini ağustostan itibaren kutsal beldelere gönderdiklerini ifade eden Bircan, özellikle ekim, kasım, aralık ve ocak aylarında gerçekleşecek ikinci dönem turları için yoğun talep aldıklarını belirtti.

Sömestirde öğrenci ve öğretmenlere yönelik özel turlar açtıklarını anlatan Bircan, kasım ayındaki ara tatilde, kutsal beldelerdeki manevi atmosfere ulaşmak isteyen öğrenci ve veliler için 7 günlük turlar planladıklarını, buna da yoğun bir talep olduğunu söyledi. Bircan, bu süreçte gelen bütün taleplere cevap vermeye çalışacaklarını vurguladı.

Ramazan umre tur kayıtları başladı mı?

Diyanet İşleri Başkanlığının umre turları için hazırlıkları tamamladığını vurgulayan Bircan, "Şu an için ramazan ayına kadar olan bütün turlarımız başvurulara açıktır. Vatandaşlarımızın zamanı ve ekonomik durumuna göre 7, 11, 15, 20, 24 günlük, Kabe'ye yakın ve uzak mesafe olmak üzere tercihler sunduk. Vatandaşlarımız, kendi zaman dilimleri ve ekonomik durumlarına göre bu paketlerden birini seçebilecekler." diye konuştu. İkinci dönem umre turlarına yönelik yoğun bir talebin olduğunu dile getiren Bircan, "Başvuran bütün vatandaşlarımızı Kabe-i Muazzama ile buluşturmak için çalışacağız. Umre turlarımızı dönem dönem açıyoruz. 6 Ekim'den itibaren ilk kafilemiz yola çıkacak. Ramazan turlarımızı ise daha açmadık. Ramazanla alakalı özel bir çalışma yapıyoruz, çok yakın zaman tur başvuruları açılacak. Ramazanın manevi atmosferini kutsal beldelerde geçirmek isteyenlere sunulacak." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de yaklaşık 1,5 milyon kişi hac kaydını yeniledi

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, 1,5 milyona yakın kişinin 2025 haccı için kaydını yenilediğini bildirdi. Hacı adaylarının iletişim bilgilerinin yanı sıra konaklama türü ve birlikte hacca gidecekleri kişilerin de bilgilerini güncellemeleri gerektiğini vurgulayan Bircan, "Şu an itibarıyla ilk defa kayıt yapanların sayısı 100 bin civarında. Daha önce kayıtlı olup da kayıtlarını güncelleyenlerin sayısı ise 1,5 milyona ulaştı. Daha önceki rakamlar göz önüne alındığında kayıtlarını yenilemeyen 700-800 bin civarında vatandaşımız var." bilgisini verdi.

#Umre turları
#Ramazan umre turları
#diyanet umre kayıtları

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.