Son teknoloji ekipmanları ve konusunda profesyonel ekibiyle sakal ve bıyık ekimi konusunda konfordan ödün vermeyen; Este Favor Klinik, sakal ekimi detaylarını anlattı.
· Kalıtsal problemler,
· Stres faktörü,
· Yanlış beslenme uygulamalar,
· Kullanılan ilaç ya da ilaçlar
· Aşırı alkol tüketimi,
· Hormonal bozukluklar,
· Bakım malzemelerinin yanlış kullanılması,
· Yanlış tıraş uygulamaları
Erkeklerde sakal ve bıyık kaybına yol açan yaygın nedenler olarak görülüyor.
Erkekler arasında önemli bir yere sahip olduğu bilinen sakal ve bıyığın, kaybında ve yokluğunda psikolojik sorunların ortaya çıkmasının olası olduğunu gösteren çalışmalar, sakal ve bıyık ekimi ile bireyin kendisini daha iyi hissettiğini ortaya koyuyor. Yapılan araştırmalara göre erkeklerin %73’ünün sakal ve bıyık endişesi yaşadığını da gösteriyor.
Öncelikle sakal yapısının saç ile aynı olmadığını, sakal yapısının, şeklinin ve sıklığının bireyler arasında farklılık gösterdiğinin altını çizelim. Sakal ya da bıyık kaybı durumunun ne derecede kişiyi etkileyeceği ise yine kişinin sakal ve bıyık beklentisine göre değişmektedir. Sakalları seyrek olan bir erkek bu durumdan herhangi bir rahatsızlık hissetmezken yoğun sakallara sahip olup genel sakal kaybı ile karşı karşıya kalan bir bireyin bu durumdan daha fazla etkilenmesi ise olağandır.
Sakal ekimi işlemine başlamadan evvel bireyin arzu ettiği sakalın nasıl olacağı hakkında konusunda uzman ekibimiz ile karşılıklı bir konuşma yapılarak fikir birliğine varılır. Hastamız için en uygun olan ve içine sinen sakal şekli kararlaştırıldıktan sonra ne yoğunlukta sakal ekimi gerçekleştirileceği ve ekim açıları da belirlenir. İşlemin başarılı olmasında, işlem öncesi tüm detayların belirlenmiş olması büyük bir rol oynar. Hatta klinik seçiminde dikkat edilmesi gereken önemli kriterlerden bir tanesinin de işlem öncesinde alınan kararlarda tüm ayrıntıların netleştirilmesi olduğunu da rahatlıkla söyleyebiliriz.
FUE tekniği ile gerçekleştirilen sakal ekimi işleminde ağrı duyumu ile karşı karşıya kalınmaz. Operasyon sonrası kök ekimi gerçekleştirilen alanda kabuklanma meydana gelir. Bu iyileşme göstergesi olup endişe edilmemesi gerekir. Operasyon sonrasında iğle batırılan alanlarda nokta biçiminde kanlanmakta meydana gelip bu alanlar zamanla kabuk bağlar.
Sakal ekimi işlemini gerçekleştirmek için seçilebilecek donör bölgeler; sakal altı, göğüs bölgesi, ense altı bölgesi varsa elmacık kemiği üzerindeki kıllardır. Elmacık kemiğin üzerinde ki kıllar erkek için pek hoş karşılanmadığından genellikle burada yer alan kıl kökleri ekim bölgesine nakledilir.
Günümüzde erkekler; sakal ya da bıyık kaybı yaşamaksızın yalnızca estetik kaygılarla sakal ve bıyık ekimi işlemi için talepte bulunmaktadır.
Sakal ekimi işlemine erkeklerde hormonların dengelendiği 20 - 22 yaşlarında bu işlem uygulanmaya başlanmaktadır. Bu belirlenmiş olan yaş aralığından ufak kişilerde hala sakal çıkışı olabileceğinden ötürü sakal ekimi işlemi önerilmemektedir. Yaş sınırı haricinde sakal ekim işlemi için tam uygunluk ise yine doktor muayenesi sonucunda belirlenmektedir. Bunun yanı sıra iğne fobisine sahip olan kişilere farklı lokal anestezi işlemi de uygulanabileceğini belirtmiş olalım.
Detaylı bilgi için web sitesini ziyaret edebilirsiniz…