|

Ortak sınav sonuçları için öğrencilerin gözü MEB'de! 6. ve 9. sınıf ortak sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Okullarda 2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci dönem ikinci yazılı sınavları tamamlandı. Ortaokul 6.sınıf ve lise 9. sınıflar ortak sınavlara girecek. 6. sınıf Türkçe ve matematik dersleri 26 Aralık 2023 Salı günü, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri ise 27 Aralık 2023 Çarşamba günü ülke genelinde ortak olarak gerçekleşti. Sınavlar her ders için 40 dakika sürecek şekilde yapılarak, öğrencilere 20 adet çoktan seçmeli sorular yönlendirildi. Peki, birinci dönem ikinci yazılı ortak sınav konuları neler? İşte detaylı bilgiler...

12:53 - 15/01/2024 Pazartesi
Güncelleme: 12:53 - 15/01/2024 Pazartesi
Yeni Şafak
Ortak sınavlar
Ortak sınavlar

Ortak sınav sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? MEB ortak sınav sonuç tarihlerini duyurdu. İşte MEB 6. ve 9. sınıf ortak sınav sonuç tarihleri.

Ortak sınav sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak?

6. sınıf Türkçe ve matematik dersleri için
26 Aralık 2023 Salı
, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri için
27 Aralık 2023 Çarşamba
günü yapıldı.

Sınav evrakı, il ölçme değerlendirme merkezlerince değerlendirilecek.

Sınav sonuçları sınavın yapıldığı tarihten itibaren 10 gün içinde açıklanacak.

Ortak sınav konuları neler?

Ülke geneli yapılacak ortak sınavlar; 6. sınıflarda Türkçe ve matematik derslerinden 16 adet çoktan seçmeli sorudan oluşan testlerle, 9. sınıflarda ise Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinden 20 adet çoktan seçmeli sorudan oluşan testlerle gerçekleştirilecektir.

Ortak sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bu çerçevede sınavlar, “Milli Eğitim Bakanlığı 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem 2. Yazılı Sınavlar (Ülke Geneli Ortak) Kılavuzu”na göre yapılacak. Sınavın yapıldığı tarihten itibaren 10 gün içerisinde açıklanacak sonuçlar, branş öğretmenleri tarafından ortakyazilisinav.meb.gov.tr adresinden indirilecek ve öğrencilere duyurulacak. Sınavlara katılmayan öğrencilerin bilgileri sınav bitiminde e-Okula işlenecek.

MEB ORTAK SINAV ÖRNEK SORULARI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), resmi ve özel ortaokullar ile liselerde okul genelinde yapılacak birinci dönem ikinci yazılı sınavlarına yönelik örnek soru kitapçıkları ve çözüm videolarını erişime açtı.

Örnek soru kitapçıklarına odsgm.meb.gov.tr sayfasından ulaşılabiliyor.



#meb
#ortak sınav
#ortak sınav konuları
8 ay önce