|

Okunması gereken günün gazete manşetleri

Okunması gereken gazete manşetlerini sizler için hazırladık. Okuyucularına haberlerini en doğru ve tarafsız şekilde vermeyi amaç edinen gazeteler, günün manşetlerini hazırladı. Bizler de sizler için günün gazete manşetlerini hazırladık.

Yeni Şafak
08:39 - 11/10/2016 Tuesday
Güncelleme: 05:44 - 11/10/2016 Tuesday
Diğer

Günün gazete manşetlerini ve gelişmelerini sizler için hazırladık. Gazetelerde hangi haberlerin yer aldığını, son gelişmeleri ve atılan manşetleri haberimizden öğrenebilirsiniz.




MİLLİYET



-- Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Lideri Putin, Rus gazını Türkiye'ye ve Avrupa'ya taşıyacak Türk Akımı anlaşmasını ilan etti.



-- Sanayi üretimi, Ağustos'ta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2.2 arttı.



-- Dev işbirliği. Demirören Grubu, Rosneft ve Petrocas Energy işbirliği anlaşması imzaladı.



-- "Büyük Dönüşüm" raporuna göre 2060 itibarıyla elektrik talebi bugünkünün iki katı olacak. Uluslararası Enerji Ajansı'na üye 29 ülkede enerji verimliliğinde 540 milyar dolar tasarruf sağlandı.



-- Suriye Devlet Başkanı Esad, İran dergisi Tahran Dış Politika Çalışmaları'na yaptığı açıklamada "Türkiye ile görüşme" imasında bulundu.



HÜRRİYET



-- CMK ve TCK'da çok önemli değişiklikler geliyor. Savcı ve polisin yetkilerini ciddi oranda genişleten paket, çocuğa cinsel istismar, otobüsteki tekme olayı gibi suçların cezalarını da artırıyor.



-- Türk Lirası dolar karşısında kayıp yaşadı ve dolar 3.0779 liraya çıkarak 2.5 ayın zirvesini gördü. Uzmanlar dolardaki yükselişin 3.10 liraya kadar çıkabileceği görüşünde.



-- Putin'in OPEC'in petrol üretimini kısma kararını desteklediğini açıklamasının ardından Brent petrolünün varil başına fiyatı yüzde 4 yükselerek 53.71 dolara çıktı.



-- Garanti Bankası, Rusya'da faaliyet gösteren iştiraki Commercial Bank GarantiBank Moscow AO'nun tamamını Sovcombank'a sattı.



-- Yatırımcılar için yeni yılda "süper teşvik" dönemi başlıyor. "Süper teşvik" için sektörler belirlenirken, ek ihracata da prim verileceği açıklandı.



SABAH



-- Enerji Kongresi'ne katılan konuk liderler FETÖ'nün hain darbe girişimini kınayıp Türkiye'nin yanında olduklarını açıkladılar.



-- 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ ile irtibatı net bir şekilde ortaya konan yaklaşık 60,000 memurun ihraç edildiği bildirildi.



-- Suudi Arabistan Enerji Bakanı Khalid Al-Falih,"Ay sonunda petrol 60 doları görebilir" dedi.



-- Fransa Başbakanı Jean-Marc Ayrault, ülkesinin Halep'te işlenen savaş suçlarıyla ilgili Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne başvurmayı planladığını açıkladı.



HABERTÜRK



-- 23. Dünya Enerji Kongresi'nde Erdoğan ve Putin iki ülke arasında en kapsamlı ortaklığa imza attı: Türk Akımı tamam, doğalgaz ucuzluyor, narenciye serbest, Akkuyu'ya hız, savunmada işbirliği.



-- Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne darbe girişimi sonrası 40,000 ihbar yapıldığı öğrenildi.



-- Başbakan Yıldırım, Bağdat'ın Başika'daki Türk askeri ile ilgili açıklamalarına sert çıktı: "Önce vatandaşlarına sahip çık, devlet olmayı bil, sonra laf et"



-- Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, "milli cüzdan" diye bir hayalin peşinden koştuklarını, bu konuda Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom yöneticileri ile görüştüklerini söyledi.



-- Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Nikolay Pankov, Suriye'nin Tartus kentinde kalıcı bir donanma üssü kuracaklarını açıkladı.




#Gazeteler
#Gazete manşetleri
#Gazete
8 years ago