|

Öğretmen yer değiştirme başvuruları ve atama takvimi 2023 netleşti

Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme işlemleri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği" kapsamında gerçekleştirilir. Yönetmeliğe göre, şartları taşıyan öğretmenler mazeretlerden dolayı yer değiştirme başvurusunda bulunabiliyor. Peki MEB öğretmen mazerete bağlı tayin başvuruları ne zaman? İşte eş durumu, sağlık, engellilik 2023 öğretmen mazeret tayini tarihleri, MEBBİS başvuru ekranı ve ayrıntılar.

09:22 - 7/08/2023 Pazartesi
Yeni Şafak
Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme başvuruları başladı mı?
Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme başvuruları başladı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı 2022 yılı öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değiştirme duyurusu yayınladı. Eş durumu, sağlık, engellilik gibi nedenlerle il içi veya il dışı tayin isteyen öğretmenler birinci aşama başvurularını yapmaya başlayacak.

Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme başvuruları ne zaman?

MEB tarafından yayımlanan duyuruya göre, başvurular iki aşamalı olarak sistem üzerinden alınacak. Öğretmenler birinci aşamada 7-14 Ağustos tarihleri arasında belgeleri ile birlikte mazeretlerini bildirecek, ön başvurusu onaylananlar ikinci aşamada 17-21 Ağustos tarihleri arasında tercih başvurusunda bulunabilecek. Atamalar ise 23 Ağustos’ta gerçekleştirilecek. Ataması gerçekleştirilenlerin ayrılma işlemleri de 24 Ağustos itibariyle yapılacak.

Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme başvuruları nasıl yapılacak?

MEB mazerete bağlı yer değiştirme başvurular, “mebbis.meb.gov.tr” veya “personel.meb.gov.tr” adreslerindeki “MEBBİS Mazeret Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Formu” doldurularak yapılacak ve belgeler eğitim kurumu müdürlüğüne teslim edilecektir. Başvuru formu eğitim kurumu müdürlüğünce onaylanacak ve bir örneği öğretmene verilecektir.

Öğretmenlerin şahsen başvuru yapmaları esas olmakla birlikte görevli oldukları il/ilçe dışında bulunan öğretmenler, ibraz edilecek belgeleri e-posta, telefon, faks gibi uygun iletişim araçlarıyla kadrolarının bulunduğu eğitim kurumu müdürlüğüne süresi içinde ulaştırarak başvurularının onaylanmasını isteyebilecektir. Yöneticiler uygun olan başvuruları süresi içinde elektronik ortamda onaylayarak formun çıktısını göreve başladıklarında öğretmenlere imzalattıracaktır.Başvurular birinci aşamada sırasıyla eğitim kurumu, ilçe ve il millî eğitim müdürlüklerince onaylanacaktır. İkinci aşamada ise eğitim kurumu tercihleri alınacak olup eğitim kurumu müdürlüklerince elektronik ortamda onaylanacaktır.

MEBBİS BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Mazerete bağlı yer değiştirme nedir?

Mazerete bağlı yer değiştirme başvurusu kabul edilen öğretmenler, tercihlerine göre atanırlar. Tercihlerinde boş kontenjan bulunmayan öğretmenler, ihtiyaç duyulan yere atanırlar. Mazerete bağlı yer değiştirme başvurusu kabul edilmeyen öğretmenler, bulundukları yerde görev yapmaya devam ederler.

Mazerete bağlı yer değiştirme başvuru şartları neler?

Yönetmeliğe göre, öğretmenler aşağıdaki mazeretlerden dolayı yer değiştirme başvurusunda bulunabilirler:

  1. Aile birliği mazereti: Öğretmenin eşinin, annesinin, babasının, çocuğunun veya bakmakla yükümlü olduğu kardeşinin bulunduğu yere atanma talebi.
  2. Sağlık mazereti: Öğretmenin veya bakmakla yükümlü olduğu kişinin sağlık durumunun, bulunduğu yerde görev yapmasını engellemesi durumunda yer değiştirme talebi.
  3. Can güvenliği mazereti: Öğretmenin veya bakmakla yükümlü olduğu kişinin can güvenliğinin tehlikede olması durumunda yer değiştirme talebi.
  4. Engellilik durumu mazereti: En az %40 oranında engelli olan öğretmenin veya bakmakla yükümlü olduğu kişinin engellilik durumunun, bulunduğu yerde görev yapmasını engellemesi durumunda yer değiştirme talebi.
  5. Diğer mazeretler: Yönetmelikte yer almayan diğer mazeretlerden dolayı yer değiştirme talebi.
#MEB
#öğretmen
#MEBBİS
#Mazerete bağlı yer değiştirme başvurusu
1 yıl önce