EDISYON:

Deprem bölgesindeki öğretmenlere tayin müjdesi: Yer değiştirme ataması yapılıyor

16:4510/07/2023, Pazartesi
G: 10/07/2023, Pazartesi
Yeni Şafak
Öğretmen il dışı atama başvuruları başladı mı?
Öğretmen il dışı atama başvuruları başladı mı?

Öğretmen il dışı atamalarına ilişkin beklenen açıklama Milli Eğitim Bakanlığı’ndan geldi. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde görev yapan öğretmenlere iller arası tayin hakkı tanındı. öğretmenler aralarında İstanbul olmak üzere 22 ilde yer alan eğitim kurumlarını tercih edebilecekler. MEB'den yapılan açıklamaya göre öğretmenlerin yer değiştirme talepleri, MEBBİS ekranından elektronik ortamda alınacak. Deprem bölgesinde göreve devam edecek öğretmenlerin hizmet puanları artırılacak. Peki, öğretmen iller arası tayin başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman? MEB 2023 iller arası tayin sonuç sorgulama ekranı.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde görev yapan öğretmenlerin 22 il kapsamında iller arası isteğe bağlı yer değiştirme duyurusu"nun yayımlandığı bildirildi.

MEB Öğretmen iller arası tayin sonuçları açıklandı mı?

Duyuruya göre, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır derecede etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde öğretmen kadrolarında görev yapanların, iller arası isteğe bağlı yer değişikliği işlemi için 5-7 Temmuz'da başvuruları alınacak. Atamalar ise 10 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

Öğretmen tayin tercihleri hangi illerde var?

Bu kapsamda yapılacak yer değişikliği işleminde öğretmenler,

  1. İstanbul,
  2. Adıyaman,
  3. Ağrı,
  4. Ardahan,
  5. Batman,
  6. Bingöl,
  7. Bitlis,
  8. Diyarbakır,
  9. Erzincan,
  10. Erzurum,
  11. Gaziantep,
  12. Hakkari,
  13. Hatay,
  14. Iğdır,
  15. Kahramanmaraş,
  16. Kars,
  17. Mardin,
  18. Muş,
  19. Siirt,
  20. Şırnak,
  21. Şanlıurfa
  22. Van

Olmak üzere 22 ilde yer alan eğitim kurumlarını tercih edebilecekler.

Öğretmen iller arası tayin tercih başvuru şartları neler?

Sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ya da 7433 sayılı kanun kapsamında öğretmen kadrosuna atananlardan bu duyuru kapsamında başvuruda bulunacaklar için ilgili mevzuatta öngörülen 4 yıllık çalışma süresi şartı aranmayacak.

Söz konusu yer değişikliği işlemine ilişkin başvuru hakkından, kapsama alınan illerdeki öğretmenler, herhangi bir süre görev yapma şartı aranmadan faydalanabilecek.

Deprem bölgesindeki öğretmenlerin hizmet puanları artırılacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, deprem bölgesinde göreve devam etmek isteyen öğretmenlerin hizmet puanlarını artıracaklarını bildirdi. Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, deprem bölgesindeki öğretmenlerin yaşadıklarını telafi edemeyeceklerinin farkında olduklarını, ancak ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Öğretmen ataması olacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “İhtiyaç olması durumunda yeni öğretmen atamaları da yapacağız. Eğitim-öğretimde neye ihtiyaç varsa atama yoluyla, görevlendirme yoluyla onu yapacağız.” ifadelerini kullanmıştı. İhtiyaca göre yeni öğretmen atama duyurularının yapılabileceği ifade ediliyor.

#meb
#iller arası öğretmen ataması
#öğretmen tayinleri

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.