|

Diyarbakır’da kaybolan Narin'in cesedi nerede nasıl bulundu?

Diyarbakır'da aranan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedenini buldu. Narin'in cesedi, köye yaklaşık 1.5 km mesafedeki Eğertutmaz deresinde, Jandarma ekipleri tarafından taşla dolu bir çuvalın içinde üzeri dallarla örtülü bir biçimde bulundu. Narin, 21 Ağustos'ta kaybolmuştu.

14:05 - 8/09/2024 Pazar
Güncelleme: 14:06 - 8/09/2024 Pazar
Yeni Şafak
Kayıp Narin'in cansız bedeni bulundu
Kayıp Narin'in cansız bedeni bulundu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu." dedi.

Narin'in cesedi nerede bulundu?

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni, köye yaklaşık 1,5 kilometre mesafedeki Eğertutmaz deresinde Jandarma ekipleri tarafından taşla dolu bir çuvalın içinde üzeri dallarla örtülü bir biçimde bulundu.

Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından köye giriş-çıkışlar kapatıldı. Narin’in cansız bedeni incelenmek üzere Adli Tıp kurumuna götürüldü. Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin Güran evladımızdan gelen acı haber hepimizi derinden üzdü.Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum.Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayın ilk anından itibaren başlatılan soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir.Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan ya da olanlar, adalet önünde hesap verecektir.

Narin Güran ne zaman nasıl kaybolmuştu?

Türkiye, Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'dan gelecek haberi bekliyor. "Narin bulundu mu?" sorusunun cevabı aranırken soruşturma kapsamında gözaltına alınan küçük kızın amcası ve aynı zamanda muhtar S.G. "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "kasten öldürme" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta 8 yaşındaki Narin Güran'ın kaybolmasıyla ilgili soruşturmada gözaltına alınan ağabeyi serbest bırakılmıştı. 18 yaşındaki ağabey; kolunda görülen ısırık izleri nedeniyle gözaltına alınmıştı. Narin'e ait fotoğraflardan elde edilen çene yapısı örnekleriyle karşılaştırma için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Ancak ısırık izinin kime ait olduğu konusunda bir bulgu elde edilemedi. Ağabey bunun üzerine serbest bırakılmıştı.Ancak ısırık izinin kime ait olduğu konusunda bir bulgu elde edilemedi. Ağabey bunun üzerine serbest bırakıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 2024 - 2025 Adli yıl açılış resepsiyonunda Narin Güran soruşturmasıyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı: “Narin’e ilişkin dağ taş aranıyor ama maalesef henüz bulunamadı. Adli tıp incelemeleri sonucunda, bulunan izlerin kime ait olduğuna dair net bir belirleme yapılamadı. Narin'in amcası gözaltına alındı, soruşturma devam ediyor. Bu aşamada bizim bir şey söylememiz doğru olmaz. Anne ve babadan alınan kan örnekleri, amcanın arabasında bulunan örneklerle eşleşti ve bu doğrultuda tutuklama gerçekleşti. Asıl temennimiz Narin’in canlı olarak bulunması.”

Ayrıca Narin'in kaybolmadan önceki son görüntüleri de ortaya çıktı. Okulun 21 Ağustos'ta saat 15.15'teki görüntülerinde, Narin'in 4 arkadaşıyla yürüdüğü ve ardından ayrılarak tepe yolunu kullanıp, evine doğru gittiği yer aldı.




#Narin
#Narin Güran
#Diyarbakır
8 gün önce