|

e-Okul ile 2023 LGS boş kontenjan, taban puanları ve yüzdelik dilimleri

MEB 2023 LGS yerleştirme sonuçları sonrası lise boş kalan kontenjanlar merak konusu. LGS lise 2. tercih yerleştirme sonuçları "meb.gov.tr" adresinde açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı, bir sonraki nakil takvimini açıkladı. Buna göre, yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 31 Temmuz-4 Ağustos'ta yapıldı. Sınav puanıyla bir okula yerleşemeyen öğrenciler, LGS boş kontenjan ve lise taban puanları 2023 ile ek tercihleri tamamlayacak. Peki E Okul nakil dönemi LGS boş kontenjanları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? MEB 3. tercih tarihleri ne zaman? İşte 2023 LGS boş kontenjanlar ve lise taban puanları.

10:38 - 31/07/2023 Monday
Güncelleme: 10:25 - 7/08/2023 Monday
Yeni Şafak
MEB E okul nakil, boş kontenjanları ve taban puanları açıklandı mı?
MEB E okul nakil, boş kontenjanları ve taban puanları açıklandı mı?

MEB e okul LGS boş kontenjanlar ve lise taban puanları tercih sonuçları ardından öğrenciler ve veliler tarafından merak konusu. 2023 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih işlemlerinin geride kalması ile birlikte gözler nakil tarihlerine çevrildi. Ortaöğretim kurumlarına tercih ve yerleştirme takviminde 1. ve 2. nakil dönemlerinin ayrıntıları netlik kazandı. İşte e-okul ile 2023 LGS boş kontenjan, taban puanları ve yüzdelik dilimleri hakkında merak edilenler.

MEB e okul 1. yerleştirme sonuçları açıklandı mı?

Yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar, 24 Temmuz 2023 tarihinde "meb.gov.tr" adresinde açıklanmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sosyal medya hesabından paylaştığı sonuç duyurusunda; "LGS Kapsamında Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçları Açıklandı" denildi. Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra MEB tarafından lise boş kontenjanların da ilan edildi.

LGS MEB e okul 2. tercihler ne zaman yapılacak?

24-28 Temmuz arası, yerleştirmeye esas 1. nakil tercih dönemi olarak belirlendi. Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları 31 Temmuz'da açıklandı. 3 - 19 Temmuz 2023 tarihleri arasında 1 milyon 14 bin 675 öğrenci, sınavlı okul ve yerel yerleştirme için tercihte bulundu. Öğrencilerin yüzde 95'i tercihlerine yerleşti.

LGS ek tercih tarihleri Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklandı. İlk tercih döneminde Fen liselerindeki 40 bin 380 ve sosyal bilimler liselerindeki 10 bin 740 kontenjanın tamamı doldu. Sınavla öğrenci alan okullar için açılan 204 bin 812 kontenjanın 200 bin 310'u öğrenciler tarafından tercih edildi ve yerleştirme oranı % 97,80 olarak gerçekleşti.

LGS tercih nakil başvuruları ne zaman?

Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 31 Temmuz-4 Ağustos'ta yapılmıştı. Sonuçlar 7 Ağustos'ta MEB tarafından erişime açıldı.

Hiçbir liseye yerleşemeyenler nasıl yerleştirilecek?

Lise tercih takvimine göre boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Yerleştirme Başvurularının Alınması 8-16 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek.

MEB e okul LGS boş kontenjanları ne zaman açıklanacak?

Tercih sonuçları ardından okullara yerleştirmelerin ardından LGS boş kontenjan ve lise taban puanları bilgisinin MEB tarafından paylaşılması bekleniyor.

MEB 2023 LGS lise yerleştirme sonuçlarına göre taban puan ve boş kontenjan açıklandı mı?

2023 yerel yerleştirme ile öğrenci alan ortaöğretim kurumları tercih rehberini sizler için derledik. 2023 Yılı Merkezi Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumları, 24 Temmuz 2023 tarihli Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Yerleştirme sonuçlarına göre taban puan ve boş kontenjan bilgileri MEB tarafından açıklandı.

LGS tercihler yapıldı ve onaylandı. Daha sonra değişiklik yapılır mı?

Onaylanan tercihler, tercih süresi içerisinde veli dilekçesi içinde okul idaresi tarafından iptal edilebilir. İptal işlemi gerçekleştikten sonra öğrenci tekrar tercih yapabilir.

MEB LGS tercih ve yerleştirme takvimi

31 Temmuz-4 Ağustos: Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvurularının alınması

-7 Ağustos: Yerleştirmeye esas 2. nakil sonuçlarının ilanı

-8-16 Ağustos: Boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvurularının alınması

- 18 Ağustos: İl veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları yerleştirmelerinin tamamlanması

- 22-25 Ağustos: Yatılılık başvurularının okul ve kurumlarca alınması


#MEB
#e okul
#LGS boş kontenjanlar
1 year ago