Manisa'da telefonla dolandırıcılık - Manisa haber

Yeni Şafak
17:2423/09/2016, Cuma
G: 23/09/2016, Cuma
AA

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde yalnız yaşayan kadını telefonda kendisini savcı ve polis olarak tanıtıp dolandırmak isteyen şüpheli suçüstü yakalandı

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde yalnız yaşayan kadını dolandırmaya çalışan şüpheli suçüstü yakalandı.



R.D. (32), Aynı Ali Mahallesi'nde ikamet eden S.Ö'yü (68) 1,5 ay boyunca farklı zamanlarda değişik numaralardan arayarak kendisini savcı olarak tanıttı ve Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturmalar nedeniyle mal varlığını nakde çevirip bankaya yatırması gerektiğini söyledi.



Şüpheliye 16 bin lirasını kaptıran S.Ö, dolandırıcıların isteği üzerine İzmir'deki evini de satıp parasını havale etmek üzereyken durumdan şüphelenerek polise başvurdu.



Bunun üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, S.Ö. aracılığıyla dolandırıcının kente gelmesini sağladı. Polis ekipleri, tedbir aldıktan sonra S.Ö'den parayı dolandırıcıya vermesini istedi.



Parayı alırken suçüstü yakalanan R.D. tutuklandı.



Manisa'daki trafik kazası


Saruhanlı ilçesinde acil tıp teknisyenlerini taşıyan aracın kaza yapması sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 2 gün sonra vefat eden sürücü Şükran Özalp, toprağa verildi.



28 yaşındaki acil tıp teknisyeni Özalp için, ilk olarak görev yaptığı Manisa 112 Komuta Kontrol Merkezi önünde tören düzenlendi.



Törene Manisa İl Sağlık Müdürü Metin Kaplan, AFAD Manisa İl Müdürü Bekir Şen ise sağlık sendikalarının temsilcileri ile sağlık çalışanları katıldı.



Naaşı 112 Komuta Kontrol Merkezi'ne getirilen Özalp'in arkadaşları, gözyaşlarını tutamadı.



Buradaki törenin ardından Özalp'in cenazesi, toprağa verilmek üzere Akhisar'ın Süleymanlı Mahallesi'ne götürüldü.



Süleymanlı Mahalle Merkez Cami'nde cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazı ardından Akhisar'ın Sağrakçı Mahallesi mezarlığında toprağa verildi.



#dolandırıcılık
#manisa
#Savcı

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.