Yeni Şafak

LYS tercih sonuçları sorgulama! LYS sonuçları e-devlet ile öğren

Yeni Şafak
15:177/08/2017, Pazartesi
G: 7/08/2017, Pazartesi
Diğer
​LYS tercih sonuçları sorgulama-LYS sonuçları e-devlet ile öğren
​LYS tercih sonuçları sorgulama-LYS sonuçları e-devlet ile öğren

2017 LYS tercih sonuçları sorgulama sayfasını haberimizden görebilirsiniz. ÖSYM tarafından yarın (8 Ağustos) açıklanacak olan LYS tercih sonuçlarını e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yaparak öğrenebilirsiniz. LYS tercih sonuçlarını ve e-devlet giriş sayfasını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

2017 LYS tercih sonuçları sorgulamak için hemen tıkla. Üniversite adayları ÖSYM tarafından yarın (8 Ağustos Salı) günü açıklanacak Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) tercih sonuçlarını bekliyor. E-devlet sistemini kullanarak ÖSYM'nin aday işlemleri sistemine giriş yapabilir ve LYS tercih sonuçlarını görebilirsiniz. LYS tercih sonuçları yarın açıklandığı anda sayfamızdan erişim sağlanabilecek. LYS hakkındaki tüm detayları ve e-devlet giriş sayfasını yazımızdan bulabilirsiniz.

2017 LYS TERCİH SONUÇLARIiçin tıklayınız (8 Ağustos'ta açıklanacak)

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 2017-ÖSYS yerleştirme sonuçlarının, 8 Ağustos 2017 tarihinde ÖSYM’nin https:/sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacağını duyurdu.10-11 ve 17-18 Haziran’da yapılan 2017 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar, 18-26 Temmuz tarihleri arasında üniversite tercihlerini yapmıştı. ÖSYM’nin sosyal medya hesabı Twitter üzerinden bugün yapılan duyuruda ise üniversite yerleştirme sonuçlarının 8 Ağustos 2017 tarihinde ÖSYM’nin https:/sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacağı bildirildi.

LYS TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?
2017 yılı itibariyle yapılan üniversite tercih sonuçları ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr/sayfasından erişime açılacak. LYS tercih sonuçları posta ile adreslere gönderilmeyecek ve sadece elektronik ortamdan öğrenilebilecek.
KAYITLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

ÖSYM tarafından sonuçların ne zaman açıklanacağı henüz belirtilmedi. Fakat tercih sonuçlarına göre üniversiteye kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 14-18 Ağustos 2017 tarihinde yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Üniversite başvuruları hem internet üzerinden hem de üniversiteye giderek yapılabiliyor. Üniversite, kayıt işlem tarihlerini açıkladıktan sonra öğrenci o tarihler içerisinde istenilen belgeleri üniversiteye teslim etmesi gerekiyor.

2017 ÖSYS Kılavuzu

YERLEŞTİRME

Yükseköğretim programlarına öğrenci alınmasında, ÖSYM tarafından yapılan merkezî yerleştirme ile yükseköğretim kurumları tarafından yapılan özel yetenek sınavıyla seçme olmak üzere iki farklı yöntem kullanılır. Merkezî yerleştirme yöntemi aşağıda açıklanmıştır. Özel yetenek sınavı ile seçme yöntemi ise 7. maddede anlatılmaktadır.

Merkezî yerleştirmede adaylar yükseköğretim programlarına; ÖSYS puanları, varsa ek puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM tarafından yerleştirileceklerdir.

2017 yılında, ÖSYS sonuçlarına göre yapılacak merkezî yerleştirmede, 2017 yılı yerleştirme puanları ile 2017 yılı için hesaplanmış ek puanlar kullanılacaktır.

Tablo 3C, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarındaki alanların devamı niteliğinde olduğu kabul edilen ve adayların ek puanla yerleştirilebilecekleri ön lisans programlarını göstermektedir.

Anadolu Üniversitesi Engelliler Entegre YO Bilgisayar Operatörlüğü ile Yapı Ressamlığı programlarında puan türü bulunmamaktadır. Bu programlara yerleştirme yapılırken en yüksek YGS puanı kullanılacaktır. Ek puan, bu programı tercih edebilecek işitme engellilerin en yüksek YGS puanına uygulanacaktır (Bir mesleğe yönelik program uygulayan ortaöğretim kurumlarının ilgili alanlarından mezun olmak kaydıyla).

Tablo 3A ve Tablo 3B.1, ortaöğretimdeki bazı alanlar ile aynı alanda olduğu kabul edilen ek puan uygulanacak lisans programlarını göstermektedir.

Adayların hangi yükseköğretim programlarını tercih ettiklerinde ek puan alacaklarını öğrenebilmeleri için Tablo 3A’da, Tablo 3B.1’de ve Tablo 3C’de alanlarını bulmaları ve bu alanların altındaki yükseköğretim programlarını incelemeleri gereklidir.

Yükseköğretim programlarını tercih edebilmek için YGS ve LYS’lerde en az kaç puan almak gerektiği Tablo 1F ve Şekil 5’de gösterilmiştir. Hukuk, mimarlık, mühendislik, tıp, öğretmenlik programlarına başvurabilmek için en düşük başarı sırasının ne olması gerektiği ise Tablo 1G’de yer almaktadır.

YGS ve LYS’lere giren adayların yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemleri birlikte yapılacaktır. Yerleştirme sonuçları YÖK’e elektronik ortamda iletilecektir.

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra bu programlara kaydolmama nedeniyle boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Merkezî yerleştirmede kontenjanı dolmayan veya kaydolmama nedeniyle boş kalan kontenjanlara, ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacaktır.

#ÖSYM
#LYS
#LYS tercih sonuçları
#LYS sonuçları sorgulama
#E-devlet
#ÖSYS
Yorumlar

Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.

Henüz yorum bulunmuyor

İlk yorumu siz yapın.

Kapat

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.