EDISYON:

KHK ek tercih yurt başvuruları ne zaman 2024, nasıl ve nereden yapılır?

08:4624/09/2024, Salı
Yeni Şafak
KYK ek başvuru
KYK ek başvuru

2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) ek yerleştirme sonuçları açıklandı. Kayıt işlemleri 25-30 Eylül'de, elektronik kayıtlar ise 25-27 Eylül'de yapılabilecek. YKS ek tercihle yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptıran öğrenciler, KYK yurtlarında konaklama fırsatını yakalamak için geri sayıma başladı. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü KYK ek tercih yurt başvuruları bu sene de e-Devlet üzerinden gerçekleşecek. Peki, KHK ek tercih yurt başvuruları ne zaman 2024, nasıl ve nereden yapılır?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) ek yerleştirme sonuçları açıklandı. Bu gelişmenin ardından öğrenciler şimdi yurt kayıtları için harekete geçmeye başladı. Peki, KYK ek tercih yurt başvuruları ne zaman başlayacak?

KYK YEDEK YURT YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI

2024-2025 eğitim öğretim dönemi 23.09.2024 tarihli yurt yedek yerleştirme sonuçları GSB tarafından açıklandı. e-devlet üzerinden KYK yedek yurt sonuçlarını T.C kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile öğrenebilirsiniz.

KYK YEDEK YURT YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

GSB yurt başvuru sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açılıyor. Adaylar TCKN ve şifreleri ile sonuçları sorgulayabilecek. KYK yurt yerleştirme sonucu ekranında kazanılan yurt adı adresi, kayıt tarihleri ve diğer bilgileri bulunacak.

KYK yurt başvuru sorgulama ekranına KYK resmi internet sitesi üzerinden ulaşılabilecek.

Yedek yerleştirmeler her hafta yapılmaya devam edecek. Başvuru sonuçları https://www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvuru-sonucu-sorgulama internet adresinden öğrenilecek.

2024 2025 KYK EK TERCİH YURT BAŞVURUSU OLACAK MI?

Üniversiteye ek kontenjan, özel yetenek sınavı ile yerleşen, yatay/dikey geçiş yapan öğrenciler ve yüksek lisans/doktora öğrencileri için yurt başvuruları henüz başlamadı. Geçtiğimiz yıllarda başvurular eylül sonunda başlamıştı. Konuyla ilgili açıklama geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz.

KYK EK TERCİH YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular e-Devlet’te yer alan öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin e-Devlet’teki okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri; bilgilerinde hata olan öğrencilerin, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerinin düzeltilmesini istemeleri gerekiyor.Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisi ile başvuran öğrencilerin yurt başvuruları geçersiz sayılacak.



#kyk
#kyk yurt başvurusu
#kyk ek başvuru
#gsb

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.