EDISYON:

KYK burs sonuçları nasıl öğrenilir? GSB burs ve öğrenim kredisi sonuçları ekranı

15:1023/10/2023, понедельник
G: 23/10/2023, понедельник
Yeni Şafak
KYK burs sonucu sorgulama
KYK burs sonucu sorgulama

KYK burs başvuru sonuçlarına ilişkin son dakika haberleri merak konusu. 2023-2024 eğitim öğretim yılı için Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) burs/kredi başvuruları 19 Ekim'de tamamlandı. Gözler şimdi Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından yapılacak sonuç açıklamasına çevrildi. Peki, 2023-2024 KYK burs başvuru sonuçları ne zaman, hangi ayda açıklanacak? İşte GSB KYK burs sonucu sorgulama ekranı...

Yüz binlerce öğrencinin beklediği 2023
KYK Burs ve kredi başvuruları tamamlandı. 19 Ekim Perşembe saat 23.59'a kadar devam eden burs ve kredi başvuruları e-Devlet üzerinden alındı.

Burs/kredi başvuruları e-Devlet'te yer alan öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin e-Devlet'teki okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde hata olan öğrencilerin, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerinin düzeltilmesini istemeleri gerekiyor.

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

KYK burs ve kredi başvuruları, 12-19 Ekim tarihleri arasında
üzerinden gerçekleşecek.

Geçtiğimiz yıl KYK burs başvuruları kasım ayında başlamış ve sonuçlar 16 Aralık'ta açıklanmıştı. Buna göre; KYK burs başvuru sonuçlarının bu yıl kasım ayında açıklanması bekleniyor.

KYK BURS VE KREDİLERİ NE KADAR?

2022-2023 eğitim öğretim yılında ön lisans ve lisans öğrencileri için burs ücreti aylık 1.250 TL olarak belirlenmişti. Burs ödemeleri yüksek lisansta 2500 TL, doktorada 3750 TL olarak güncellenmişti.

KYK BURS VE KREDİ ÖDEMELERİNE ZAM GELECEK Mİ?

2023 Ocak ayında yapılan zamla lisans öğrencilerine ödenen burs ücreti 1250 TL'ye yükselmişti.

2024 yılının başında KYK burs ve kredi ücretlerinin zamlanması bekleniyor. Bu kapsamda bilgiler geldikçe haberimizde yer vereceğiz.

#KYK
#GSB
#KYK burs sonuçları
#kyk sonuçları

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.