EDISYON:

Öğrenciler burs kartını bekliyor! Ziraat Bankası KYK bursu kartı bankkkart Genç ne zaman verilecek?

08:3814/11/2023, Salı
G: 14/11/2023, Salı
Yeni Şafak
KYK burs kartı
KYK burs kartı

KYK burs kartı başvurusu 2023 2024, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Müdürlüğü'nce KYK burs sonuçlarının açıklanmasıyla gündeme geldi. 2023-2024 eğitim yılı KYK burs kartı başvuruları, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi. ayda 2000 lira ile 6000 lira arasında değişen burs tutarları Ziraat burs kartına yatırılacak. Peki, KYK Ziraat burs kartı bankkart Genç nasıl alınır? KYK burs kartı kaç günde gelir? İşte ayrıntılar...

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Burs ya da öğrenim kredisi kazanan öğrencilerin, en geç 19 Kasım Pazar günü saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini onaylamaları gerekiyor. Yurt dışında eğitim gören öğrencilerin taahhütname onayı için de aynı tarih geçerli olacak. Peki, KYK burs kartları ne zaman verilecek? KYK burs/kredi ödemesi ne zaman?

KYK BURS KARTI NASIL ALINIR?

Üniversitede öğrenim gören ve Kredi Yurtlar Kurumu burs ve kredisi alan tüm öğrencilere yıllardır hizmet veren Ziraat Bankası, KYK ‘Bankkart Genç'ı sorgulama işlemi TC kimlik numarasıyla gerçekleşecek.

KYK kredi/burs hesabınız taahhütname onayından sonra açılacaktır. Bununla birlikte taahhütname onayından sonra Harçlık Avans ve Kredi Kartı başvurularınız değerlendirilecek olup sonuca ilişkin tarafınıza bilgi verilecektir.

KYK BURS KARTLARI NE ZAMAN VERİLECEK?

KYK kredi/burs hesabınız taahhütname onayından sonra açılacak.

İlk kez kyk burs ya da kredi almaya hak kazananların kartları başvuruda belirtilen adrese kurye arayıcılığı ile teslim edilecek.

Ziraat Mobil ya da Ziraat Bankası İnternet Şubesi kullanarak kart gönderim süreci takip edilebilir.

E-devlet üzerinden temin edilen başvuru datasında göre kart isme özel olarak basılacak, paket sözleşmeyle birlikte yine e-devlet üzerinden girişi yapılan adrese kurye arayıcılığı ile teslim edilecek.

Burs – Kredi ödemesi kart olmadan banka şubelerinden kimlik ile birlikte alınabilir.

KYK BURS KARTI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Ziraat Bankası KYK kredi/burs hesabınıza ait Bankkart Genç’inizi teslim alacağınız tarihleri ve Şubeyi/Hizmet Noktasını T.C. Kimlik numaranız ile sorgulayarak öğrenebilirsiniz.Kullanılabilir statüde Bankkart Genç’iniz varsa KYK hesabınız bu karta tanımlanacaktır. Ayrıca internet şube, mobil uygulamalarımız ve Müşteri İletişim Merkezi 0850 258 00 00 aracılığıyla da hesabınızı Bankkart Genç’inize bağlayabilirsiniz. Kart sorgulama işlemi TC kimlik numarasıyla yapılmaktadır.



#kyk
#kyk bursu
#kyk burs kartı
#gençkart

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.