Sağlık Bakanlığı'nın YouTube iş birliğiyle Kovid-19 aşıları hakkında kullanıcıları bilgilendirmek, bu konuda sıkça sorulan soruları cevaplamak için hayata geçirdiği proje kapsamında, Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri, YouTuber'ların sorularını cevapladı.
Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Covid-19 aşılarının tüm dünyada sağlık otoriteleri tarafından onaylanmasıyla birlikte hedef, toplumun tamamının aşılanmasını sağlamak oldu.
Projeyle gençlerin sorularının cevaplanmasını sağlamak ve aşı olmanın önemini bilgilendirici mesajlar yoluyla bir kez daha hatırlatmak amaçlandı.
Bu kapsamda, YouTube içerik üreticileriyle Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri bir araya geldi. 'Aşı Ol, Sevdiklerine Yakın Ol' temasıyla uzman görüşlerine yer verilen videolar hazırlandı. Videolarda YouTube'un sevilen içerik üreticileri, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleriyle Kovid-19 hastalığı ve aşıları hakkında merak edilen konular üzerinde konuştu, uzmanlara Google'da en çok aranan soruları sordu.
- COVID-19 gençleri daha az mı etkiliyor?
- mRNA aşı (BioNTech) olanların kolunda metal kaşık duruyor mu?
- Aşılar kısırlık yapar mı?
- Gençler COVID-19’u kolay atlatıyor mu?
- COVID-19'un çocuklarda görülme sıklığı nedir?
- COVID-19 aşıları pıhtı oluşmasına ve kalp krizine sebep olur mu?
- Yurt dışında yaptırılan COVID-19 aşısı Türkiye'de geçerli mi?
- COVID-19 aşılarının gelecekte yan etkileri olur mu?
- Kanser hastaları COVID-19 aşısı olabilir mi?
- Gebeler COVID-19 aşısı olmalılar mı?
- Emziren kadınlar COVID-19 aşısı olmalılar mı?