EDISYON:

Günlük vakalarda yeni rekor

Haber Merkezi
01:006/07/2020, Pazartesi
G: 5/07/2020, Pazar
Yeni Şafak
En yüksek vaka bildiren ülke 53 bin 213 kişiyle ABD olurken, onu Brezilya ve Hindistan takip etti.
En yüksek vaka bildiren ülke 53 bin 213 kişiyle ABD olurken, onu Brezilya ve Hindistan takip etti.

Dünya genelinde Kovid-19 vaka sayıları 11,4 milyonu aşarken, günlük vaka sayısında yeni bir rekor kırıldı. DSÖ, cumartesi günü dünya genelinde 212 binden fazla vaka bildirildiğini açıkladı.

EN ÇOK VAKA BİLDİREN ABD

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilen kişi sayısı hızla artıyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünya genelinde cumartesi günü 212 bin 326 vaka ile günlük vaka sayısında yeni bir rekor kırıldığını açıkladı. En yüksek vaka bildiren ülke 53 bin 213 kişiyle ABD olurken, onu Brezilya ve Hindistan takip etti. Bir önceki en çok günlük vaka 189 bin vaka ile 28 Haziran’da tespit edilmişti.


İLACA İKİNCİ DURDURMA

Öte yandan DSÖ, virüse yakalananların tedavilerinde kullanılan “hidroksiklorokin” ve “lopinavir/ritonavir” bileşimi ilaçların denemelerinin “ölüm oranlarını hiç azaltmadığı ya da çok az azalttığı” gerekçesiyle durdurulduğunu açıkladı. DSÖ, 25 Mayıs’ta da güvenlik endişeleri nedeniyle ilacın denemelerinin geçici olarak askıya alındığını açıklamıştı. İlaç denemelerinin 3 Haziran’da yeniden başladığı bildirilmişti.

#Koronavirüs
#Vaka
#Artış
#Dünya

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.