28 Mayıs 2023 Pazar günü oy verme işlemi saat 08.00'de başlayıp saat 17.00'de sona erecek. Seçim günü bütün yayınlar, saat 21.00’den sonra serbest olacak, ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00’den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.
Konya cumhurbaşkanı seçim sonuçlarına göre, Erdoğan oyların yüzde 74.2’ini alırken, Muharrem İnce Konya Cumhurbaşkanı seçim sonucuna göre oyların yüzde 13.7’sini aldı. Meral Akşener ise oyların yüzde 8.2’sini, Selahattin Demirtaş oyların yüze 2,3, Temel Karamollaoğlu da oyların yüzde 1,4’ünü aldı.
Konya milletvekili seçim sonuçları: Cumhur İttifakı Konya oy oranı % 74,9 olurken, AK Parti 12, MHP 2 milletvekili çıkardı. Konya’da Millet İttifakı ise oyların yüzde 21’ini aldı. Konya’da CHP 2, İYİ Parti 1 milletvekili çıkardı.
AK Parti % 59,4
MHP % 15,5
CHP % 9,7
İYİ Parti % 9
HDP % 3,7
Sandığa gitmeden önce nerede oy kullanacağınızı öğrenin.
Üzerinde T.C. kimlik numarası olan kimlik belgenizi yanınızda bulundurun.
Cep telefonuyla kabine girmeyin.
Oy pusulasına mühür dışında işaret koymayın.
Pusulalarınızı tek zarfa koyun.
Oy kullandıktan sona imza atmayı unutmayın.
Oy verme günü, her ne suretle olursa olsun, ispirtolu içki satılması, içkili yerlerle umumi mahallerde her çeşit ispirtolu içki satılması, verilmesi, içilmesi yasaktır. Oy verme günü, bütün umumi eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalır. Eğlence yeri niteliğine haiz lokantalarda yalnız yemek verilir. Oy verme günü, emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimse, köy, kasaba ve şehirlerde silah taşıyamaz.
Seçimlerde oyların kullanılması, sayılması ve tutanağa geçirilmesinde 5’i siyasi parti temsilcisi olmak üzere 7 kişilik sandık kurulu görevli olacak. Seçim günü oy verme süresinin 17.00 itibariyle dolmasıyla sandık kurulu başkanı tarafından sandıklar açılacak ve oyların sayılmasına başlanacak.
YSK, seçim sonuçlarının, ilçelerden hızlı ve güvenli bir ortamda merkeze aktarılması, sandık sonuç tutanakları ile seçim sonuçlarının siyasi partilerle eş zamanlı paylaşılması, seçimlerin hızlı, sağlıklı, ekonomik, şeffaf ve denetlenebilir biçimde gerçekleştirilmesi için 2007'den bu yana kısa adı SEÇSİS olan Seçim Bilişim Sistemi'ni kullanıyor.
Konya'nın batısında yer alan Ereğli ilçesi, tarihi, coğrafi özellikleri ve nüfusuyla dikkat çeken bir yerleşim yeridir.
Ereğli ilçesi, antik dönemde Kibistra adıyla anılan bir bölgede kurulmuştur. Bölge, tarihte pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. İlk yerleşim yerleri ise tarihi bilinmemektedir. Ancak, Roma, Bizans ve Selçuklu dönemlerinde önemli bir yerleşim yeri olarak kabul edilmiştir. İlçe, Osmanlı döneminde ise Ereğli adıyla anılmıştır.
Ereğli ilçesi, Konya'nın batısında, Toroslar'ın eteklerinde yer almaktadır. İlçenin yüzölçümü 1.536 kilometrekaredir. İlçe merkezi, Konya-Ereğli Karayolu üzerinde, Ereğli Ovası'nda yer almaktadır. İlçenin doğusunda Niğde il sınırı, batısında Ilgın ilçesi, kuzeyinde Altınekin ve Hüyük ilçeleri, güneyinde de Mut ilçesi yer almaktadır. Ereğli ilçesi, 42 mahalleden oluşmaktadır. Bu mahalleler;
2021 yılı verilerine göre Ereğli ilçesi, 53.329 kişilik bir nüfusa sahiptir. İlçenin nüfusu, %51,4 oranında erkek ve %48,6 oranında kadınlardan oluşmaktadır. Yüzölçümüne kıyasla oldukça yoğun bir nüfusa sahip olan Ereğli ilçesi, Konya'nın en kalabalık ilçelerinden biridir.