Kapatılan üniversitelerin yerleştirme sonuçları açıklandı

Yeni Şafak
10:1923/09/2016, Cuma
G: 23/09/2016, Cuma
Diğer

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında OHAL ile kapatılan bazı üniversiteler kapatılmıştı. Bu üniversitelere daha önceden tercih yapmış olan öğrenciler diğer üniversitelere yerleştirilecekti. Kapatılan üniversitelerin yerleştirme sonuçları açıklandı. İşte 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı ÖSYS ve DGS yerleştirme sonuçları...

Kapatılan üniversitelerin yerleştirme sonuçları açıklandı. 667 sayılı KHK ile Kapatılan Yükseköğretim Kurumlarının öğrencilerinin Türkiye'deki diğer yükseköğretim kurumlarına yerleştirme sonuçları açıklandı. 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından çıkarılan OHAL ile birlikte 667 sayılı KHK'nın ardından 15 vakıf üniversitesi kapatılmıştı. Bu üniversitelerde 65 bin 126 öğrenci için YÖK'ün aldığı karar tekrar tercih işlemi yapmaları oldu. Öğrenciler, sınava girdikleri yılın puanlarına göre programların taban puanlarını dikkate alarak, tekrar yükseköğretim programlarını tercih etti. Öğrenciler en fazla 24 program tercih etti.



Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden yapılan açıklamada, "23 Temmuz 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 667 sayılı KHK ile kapatılan yükseköğretim kurumlarının öğrencileri Türkiye'deki diğer yükseköğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanmıştır. Yerleştirilen öğrenciler, yerleştirildikleri üniversiteye doğrudan kayıtlarını yaptıracaklardır" denildi.



Açıkta kalan öğrencilerin için ise tercih yaparak başka bir okula geçmesinin önü açıldı. Merakla beklenen yerleştirme sonuçları açıklandı.







Doğrudan kayıt


Yerleştirilen öğrenciler, yerleştirildikleri üniversiteye doğrudan kayıtlarını yaptırabilecek.



Kapatılan özel okulun kurucusu ve müdürü tutuklandı


Kocaeli'nin Başiskele İlçesi'nde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında kapatılan özel okulun kurucusu ve müdürü tutuklandı. Başiskele'de bulunan özel okul FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen ay kapatıldı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan okulun kurucusu S.E. ile okul müdürü Ö.T. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından dün adliyeye sevk edildi. S.E. ve Ö.T. gece saatlerinde tutuklanarak cezaevine gönderildi.




#ÖSYS
#DGS
#Yerleştirme sonuçları
#FETÖ

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.