EDISYON:

Erdoğan imzaladı: İsveç’in NATO üyeliğinde son söz Meclis’in

17:3023/10/2023, الإثنين
G: 23/10/2023, الإثنين
Yeni Şafak
İsveç'in NATO'ya Protokolu TBMM'ye Sevk Edildi
İsveç'in NATO'ya Protokolu TBMM'ye Sevk Edildi

İsveç'in NATO'ya Katılım Protokolü, Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan tarafından imzalanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sevk edildi. Son kararı TBMM verecek. Başlangıçta 12 ülkenin kurucu ülke olarak kurduğu örgüte, En son 4 Nisan 2023'te Finlandiya katılmıştı.

İsveç’in
’ya Katılım Protokolü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sevk edildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 23 Ekim 2023 tarihinde imzalanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sevk edilmiştir." denildi.

Bahçeli: İsveç’in NATO üyeliği bu şartlar altında Gazi Meclisin onayından geçemeyecektir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "İsveç’in NATO üyeliği bu şartlar altında Gazi Meclisin onayından geçemeyecektir. Dinimize, dilimize, Türkiye Yüzyılı hedeflerimize hıyanetin muhakkak bir sonucu olacaktır." demişti.

NATO ne zaman kuruldu?

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO), Kuzey Amerika ve Avrupa'dan 31 üye ülkeden oluşan uluslararası bir ittifaktır. 4 Nisan 1949'da Kuzey Atlantik Antlaşması'nın imzalanması ile kuruldu.

31 üye ülkenin ikisi Kuzey Amerika'da (Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada), yirmi sekizi ise Avrupa'da yer almaktadır. İzlanda dışında her ülkenin ordusu bulunmaktadır. NATO üyesi üç ülke (ABD, Birleşik Krallık ve Fransa) nükleer silaha sahiptir. Başlangıçta 12 ülkenin kurucu ülke olarak kurduğu örgüte, En son 4 Nisan 2023'te Finlandiya katılmıştır.

NATO şu anda genişleme politikasını kullanarak Bosna-Hersek, Gürcistan ve Ukrayna'ya kapılarını açtı ve bu ülkeleri aday üyeler olarak tanıyor



#NATO
#işveç
#cumhurbaşkanı erdoğan

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.