EDISYON:

2023 İstanbul Küçükçekmece Seçim Sonuçları

11:5528/05/2023, Pazar
G: 28/05/2023, Pazar
Yeni Şafak
2023 İstanbul Küçükçekmece Seçim Sonuçları
2023 İstanbul Küçükçekmece Seçim Sonuçları

2023 İstanbul Küçükçekmece seçim sonuçları belli oluyor. Türk vatandaşları, 28 Mayıs 2023 Pazar günü Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanıyor. Türkiye il il, ilçe ilçe 2023 seçim sonuçları ve Marmara Bölgesi İstanbul Küçükçekmece seçim sonuçları, oy oranları Yeni Şafak seçim sayfasında canlı olarak yayınlanacak. Saat 17.00 itibariyle oy verme işlemi bitecek. Seçim yayın yasaklarının bitmesiyle seçim sonuçları, saat 21.00 gibi açıklanmaya başlayacak. 28 Mayıs 2023 İstanbul Küçükçekmece Erdoğan ve Kılıçdaroğlu oy oranları, il il oy oranları seçim sonucu anlık olarak sayfamızda.

28 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 28 Mayıs Pazar günü saat 21.00’da yasakların kaldırılmasının ardından
açıklanacak.
na haberimizden ulaşabilirsiniz.

İstanbul Küçükçekmece Seçim Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

28 Mayıs 2023 Pazar günü oy verme işlemi saat 08.00'de başlayıp saat 17.00'de sona erecek. Seçim günü bütün yayınlar, saat 21.00’den sonra serbest olacak, ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00’den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

İstanbul Küçükçekmece Hakkında

İstanbul'un Avrupa Yakası'nda yer alan Küçükçekmece ilçesi, tarihi geçmişi, coğrafi özellikleri ve nüfusu ile önemli bir bölgedir. Bu makalede, Küçükçekmece ilçesinin tarihi, coğrafi konumu, ilçeleri ve güncel nüfusu hakkında bilgi verilecektir.

Tarihi:

Küçükçekmece, tarihi İstanbul yarımadasının en eski yerleşim bölgelerinden biridir. İstanbul'un fethinden önce Bizans İmparatorluğu döneminde önemli bir bölgeydi. Osmanlı İmparatorluğu döneminde ise, İstanbul'un önemli geçiş noktalarından biri olarak kullanılmıştır. Ayrıca, I. Dünya Savaşı'nda önemli çarpışmaların yaşandığı bir bölge olmuştur.

Coğrafi Özellikleri:

Küçükçekmece ilçesi, İstanbul'un batısında, Marmara Denizi kıyısında yer almaktadır. İlçenin güneyinde Büyükçekmece, batısında Silivri, kuzeyinde Esenyurt ve Avcılar, doğusunda ise Bağcılar ilçeleri yer almaktadır. İlçenin yüzölçümü 37.4 km²'dir. İlçenin en önemli doğal özelliği ise, ilçe merkezini ikiye ayıran Küçükçekmece Gölü'dür.

İlçeleri:

Küçükçekmece ilçesi, 17 mahalleden oluşmaktadır. Bu mahalleler şunlardır: Cennet, Halkalı Merkez, Kanarya, Küçükçekmece Merkez, Mehmet Akif, Sefa, Şamlar, Taşdelen, Turgutreis, Yarımburgaz, Yıldıztepe, Yeşilova, Atakent, Güneşli, Gültepe, İnönü, İstasyon.

Güncel Nüfusu:

Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2021 yılı verilerine göre, Küçükçekmece ilçesinin nüfusu 808,069'dur. İlçenin nüfus yoğunluğu ise kilometrekare başına 21,5 kişi düşmektedir. İlçenin nüfus yapısı incelendiğinde, %51,3'ünün erkek, %48,7'sinin ise kadın olduğu görülmektedir. Ayrıca, ilçede yerleşik yabancı uyruklu vatandaşların sayısı da oldukça fazladır.

Oy Nasıl Kullanılır?

1- Sandığa gitmeden önce nerede oy kullanacağınızı öğrenin, oy kullanma saatlerine dikkat edin:

Vatandaşlar ilk olarak nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını öğrenecek. Bu bilgileri içeren seçmen bilgi kağıdı eline ulaşmayanlar, YSK'nın internet sitesinden, e-Devlet kapısından veya Seçmen Sorgulama mobil uygulamasından oy kullanacağı yer ve sandık numarasını öğrenebilecek. Seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak.

Tüm yurtta oy verme saatleri 08.00-17.00 olarak uygulanacak. Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı seçmenleri saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek. Saat 17.00'den sonra gelen seçmen oy kullanamayacak.

2- Üzerinde T.C. kimlik numarası olan kimlik belgenizi unutmayın:

Sandık başına gelen seçmen, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi, "kimliğini tereddütsüz ortaya koyan" resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini başkana verecek ve seçmen sıra numarasını söyleyecek. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak.

3- Cep telefonuyla kabine girmeyin:

Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak olacak. Bu tür cihazların oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılması gerekecek.

4- Oy pusulasına mühür dışında işaret koymayın:

Seçmenler, birleşik oy pusulalarında tercih ettiği cumhurbaşkanı adayı, siyasi parti, ittifak veya bağımsız aday için ayrılan bölümden dışarı taşırmadan "TERCİH" veya "EVET" mührünü basarak oyunu kullanacak. Oyun geçerli sayılması için "TERCİH" veya "EVET" mührü dışında oy pusulalarının herhangi bir yerine imza atılmaması, işaret konulmaması gerekecek. Zarfa pusulalar dışında bir şey konulmayacak. Yanlış oy kullandığını düşünen ve yeni pusula isteyen seçmene yenisi verilmeyecek.

5 - Pusulaları tek zarfa koyun:

Seçmene, cumhurbaşkanı seçimi ve milletvekili genel seçimi için iki ayrı oy pusulası verilecek. Tüm oy pusulaları tek zarfa konulacak.

6- Oy kullandıktan sonra imza atmayı unutmayın:

Seçmen, zarfı sandığa attıktan sonra sandık seçmen listesinde adının bulunduğu yerin karşısına imza atacak.

SEÇİMDE KİMLER OY KULLANAMAZ?

  • 18 yaşı doldurmayan kişiler,
  • Mahkeme kararı ile kesinleştirilmiş şekilde kısıtı buluna kişiler,
  • Silah altındaki kıta çavuşları, onbaşı ve erleri oy kullanması yasaktır. Bazı durumlarda çeşitli nedenlerle izin alıp evinde olan silah altındaki kişiler de oy kullanamaz.
  • Asker olmak için askeri okullarda eğitim alan öğrenciler,
  • Ceza infaz kurumlarında bulunan hüküm giymiş kişiler de oy kullanamaz.

İKİNCİ TURDA SEÇMENLER NEREDE OY KULLANACAK?

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci oylamaya kalması halinde seçmenler, aynı seçmen bilgi kağıdı ile ilk seçimde oy verdikleri sandık alanlarında oylarını kullanacak.

OYLAR HANGİ HALLERDE GEÇERSİZ SAYILACAK?

Oy pusulalarında yırtık, işaret veya yazı olmamasına dikkat edilecek. “TERCİH” veya “EVET” mührü dışında, pusulanın herhangi bir yerine imza atılması veya işaret konulması halinde oy geçersiz sayılacak. Oy pusulalarından başka, zarfa hiçbir şey konulmayacak, aksi halde kullanılan oy geçersiz olacak.

“EVET” ya da “TERCİH” mührü basılmayan, birden fazla ittifaka, aynı ittifakta yer almayan parti veya adaya mühür basılması halinde de oylar geçersiz sayılacak.



#2023 Genel seçimler
#Cumhurbaşkanlığı seçimi
#28. Dönem Milletvekili seçimi
#İstanbul
#Küçükçekmece

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.