|

Isparta'da FETÖ/PDY operasyonunda 130 kişiye kamu davası

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, aralarında örgütün lideri Fetullah Gülen'in de bulunduğu 130 kişi hakkında kamu davası açıldı.

Yeni Şafak
16:05 - 10/06/2016 Cuma
Güncelleme: 13:07 - 10/06/2016 Cuma
Diğer

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) FETÖ/PDY'ye yönelik, 'silahlı terör örgütü kurma ve yönetme', 'silahlı terör örgütüne üye olmak', 'hukuka aykırı kişisel verileri kaydetme', 'şantaj', 'özel hayatın gizliliğini ihlal', 'resmi belgede sahtecilik', 'zimmet', 'icbar suretiyle irtikap', 'görevi kötüye kullanma', '6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet', 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak' suçlarıyla ilgili soruşturma yürütüldüğü belirtildi.



Açıklamada, soruşturmanın tamamlanmasının ardından hakkında yakalama kararı bulunan FETÖ/PDY silahlı terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında olduğu 130 şüpheli hakkında Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açıldığı vurgulandı. Haklarında kamu davası açılan 130 şüpheliden, aralarında SDÜ eski Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, rektör yardımcıları, akademisyen ve iş adamlarının da olduğu 51'i tutuklu. 18 şüpheli hakkında adli kontrol kararı uygulanırken, 7'si hakkında da yakalama kararı bulunuyor.

#Isparta
#Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı
#FETÖ
#PDY
8 yıl önce