İhraç edilen öğretmenler hangileri - MEB İhraç edilen öğretmenler listesi

Yeni Şafak
21:282/09/2016, Cuma
G: 2/09/2016, Cuma
Diğer

İhraç edilen öğretmenler listesini haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Dün gece son dakika olarak yeni Kanun Hükmünde Kararname ile toplamda 50 bin 589 kamu çalışanının FETÖ bağlantısı olması sebebi ile görevinden ihraç edildi. En çok ihraç edilenler ise Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) çıtı. MEB'de öğretmenlerinde de bulunduğu 28 bin 163 kişi görevden ihraç edildi. İşte İhraç edilen öğretmenlerin tam listesi ve detaylı bilgiler.

İhraç edilen öğretmenler

i buradan görebilirsiniz. Gece yarısı son dakika açıklaması ile 3 yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) açıklandı. Sizler için derlediğimiz haberimizden ihraç edilen öğretmenlerin tam listesini görebilir ve alınan KHK kararları ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. İşte MEB'den ihraç edilen öğretmenlerin listesi ve ayrıntılar.



Resmi Gazete'de yer alan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu'nca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan, Milli Eğitim Bakanlığı'nda 28 bin 163, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde 7 bin 669, Sağlık Bakanlığı'nda 2 bin 18, Diyanet İşleri Bakanlığı'nda bin 519 kişi ihraç edildi. 24 merkez valisinin de kamu ile ilişiği kesildi.



Aşağıdaki listede görevden alınan ve 672 sayılı KHK'da yer alan öğretmenlerin listesine ulaşabilirsiniz. Görevden alınan öğretmenlerin daha önce çıkarılan KHK'lar ile görevlerine dönmeleri mümkün olmayacak.











ÇOK SAYIDA KAMU MEMURUNUN GÖREVİNE SON VERİLDİ


672 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK), terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kamu kurumlarındaki çok sayıda çalışanın görevlerine son verildi.



672 sayılı KHK Olağanüstü Hal Kapsamında Kamu Personeline İlişkin Alınan Tedbirlere Dair Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazetenin mükerrer sayısında yayımlandı.



Kararnamede, olağanüstü hal kapsamında kamu personeline ilişkin bazı tedbirler alınması kararının, Anayasanın 121inci maddesi ile Olağanüstü Hal Kanununun 4üncü maddesine göre, Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulunca, 15 Ağustosta kararlaştırıldığı kaydedildi.



KHK ile 20/7/2016 tarihli ve 2016/9064 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla ülke genelinde ilan edilen olağanüstü hal kapsamında, kamu personeline ilişkin bazı tedbirlerin alınmasının amaçlandığı belirtildi.



Buna göre, meslekten çıkarılan kamu görevlilerinin listesi şöyle:


"Türkiye Büyük Millet Meclisinden 41, Sayıştay Başkanlığından 84, Danıştay Başkanlığından 83,



Başbakanlık Merkez Teşkilatından 302, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından 62, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumundan 5, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan 116, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünden 11, Diyanet İşleri Başkanlığından bin 519, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığından 67, Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan 29, Sermaye Piyasası Kurulundan 30, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanlığından 12, Toplu Konut İdaresi Başkanlığından 12, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığından 10, Türkiye Kalkınma Bankasından 14, Türkiye Radyo Televizyon Kurumundan 312, Vakıflar Genel Müdürlüğünden 26, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığından 3,



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından 439,



Avrupa Birliği Bakanlığından 4, Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığından 3, Avrupa Birliği Bakanlığı Türk Akreditasyon Kurumundan 5,



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından 62, Türk Patent Enstitüsünden 13, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından 71, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumundan 167, Türk Standardları Enstitüsünden 13,



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından (ÇASGEM ve Merkez Teşkilatı) 39, Devlet Personel Başkanlığından 11, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından 605, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünden 130,



Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 90, İller Bankası Anonim Şirketi Genel Müdürlüğünden 42, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden 120,



Dışişleri Bakanlığından 215,



Ekonomi Bakanlığından 39,



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından 40, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ Genel Müdürlüğünden 25, Elektrik Üretim AŞden 109, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan 57, ETİ Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğünden 51, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğünden 37, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Başkanlığından 20, Türkiye Elektrik İletim AŞden 159, Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt AŞ Genel Müdürlüğünden 2, Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğünden 54, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğünden 61, Türkiye Taş Kömürü Genel Müdürlüğünden 30, Türkiye Elektrik Dağıtım AŞden 8, Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketinden 9, Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞden 6,



Gençlik ve Spor Bakanlığından 69, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünden 138, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünden 113,



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile bağlı kuruluşlardan 733,



Gümrük ve Ticaret Bakanlığından 149, Rekabet Kurumundan 15,



İçişleri Bakanlığından 369, Göç İdaresi Genel Müdürlüğünden 31, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığından 10,



Kalkınma Bakanlığından 65, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığından 1, Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığından 12, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığından 1, Türkiye İstatistik Kurumundan 118,



Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bağlı kuruluşlardan 175,



Maliye Bakanlığından 829, Gelir İdaresi Başkanlığından 813, Özelleştirme İdaresi Başkanlığından 14, Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğünden 16, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünden 7, Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ Genel Müdürlüğünden 1, Gayrimenkul AŞ Genel Müdürlüğünden 1, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumundan 2, Kamu İhale Kurumundan 11,



Milli Eğitim Bakanlığından 28 bin 163,



Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan 2 bin 18,



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından 72, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğünden 167, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden 18, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden 23, Türkiye Demiryolları Makineleri Sanayi AŞ Genel Müdürlüğünden 15, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünden 124, Karayolları Genel Müdürlüğünden 138, Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii AŞden 4, Türkiye Vagon Sanayii AŞ Genel Müdürlüğünden 2, Posta ve Telgraf Teşkilatı AŞ Genel Müdürlüğünden 35, TÜRSAT Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme AŞ Genel Müdürlüğünden 36, yükseköğretim kurumlarından (üniversiteler) 2 bin 346."



EN FAZLA İHRAÇ EDİLENLER MİLLİ EĞİTİM'DEN


FETÖ'nün en fazla örgütlendiği kurum olan Milli Eğitim Bakanlığı'nda 15 Temmuz sonrası binlerce öğretmen açığa alınmıştı. Hükümet, 01 Eylül 2016 tarihli KHK ile Milli Eğitim Bakanlığı'nda aralarında öğretmenlerinde bulunduğu 28 bin 163 çalışanı kamudan ihraç etti.



Yapılan ilk değerlendirmelere göre 15 Temmuz darbe girişimi sonrası MEB tarafından açığa alınan öğretmenlerin tamamı son KHK ile ihraç edildiği belirtiliyor.



Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz

, 15 bin öğretmen alımı için mülakatların devam ettiğini belirterek, "Maliye Bakanlığından ilave 15 bin öğretmen alımı için izin istedik. Dolayısıyla 30 bin öğretmenimizi en kısa zamanda atamak istiyoruz ki yeni eğitim, öğretim yılında hiçbir eksiklik olmasın." dedi.



Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Orman Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaklaşık 3 ay önce Sivas Valiliği görevine atanan Davut Gül'ü ziyaret ederek, hayırlı olsun dileğinde bulundu.



Bakanlar Yılmaz ve Eroğlu, ziyaretin anısına Valilik şeref defterini imzaladı.



Bir basın mensubunun "28 bin öğretmen ihraç edildi. Bu ihraçlar devam edecek mi yoksa soruşturmalar tamamlandı mı?" sorusu üzerine Bakan Yılmaz, "İncelemeler devam ediyor. Büyük bölümü tamamlandı ama incelemeler devam ediyor." dedi.



Yılmaz, 19 Eylül'de okulların açılacağını hatırlatarak, "Şu an 15 bin öğretmen alımı için mülakatlar devam ediyor. Maliye Bakanlığından ilave 15 bin öğretmen alımı için izin istedik. Dolayısıyla 30 bin öğretmenimizi en kısa zamanda atamak istiyoruz ki yeni eğitim, öğretim yılında hiçbir eksiklik olmasın. Evlatlarımız, öğrencilerimiz eğitim yönünden bir aksamaya uğramasın." diye konuştu.



Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini, adeta uçurumun kenarına geldiğini belirten Yılmaz, şunları kaydetti:


"Türkiye'nin bu uçurumun kenarına bir daha gelmemesi için yapmamız gerekenler var. 10 yıl sonra yine aynı zihniyetin yeniden bir darbe yapmayacağına garanti veren kimse var mı? 10 yıl sonra yeniden bu milleti uçurumun kenarına getirmemek için bu görevler kendisine emanet edilen kişilerin, genel müdürdür, bakandır, mutlaka gereğini yapması lazım. Milletin hakkı hukuku tek kişinin veya bazı kişilerin hakkı ve hukukundan çok daha öndedir. Durduğunuz yerde kime güç veriyorsunuz, kime katkıda bulunuyorsunuz, bunu çok dikkatli olarak değerlendirmek lazım. Bulunduğunuz, durduğunuz yerde destek verdiğiniz kimse terör örgütünün başıysa kusura bakmayın siz doğru yerde durmuyorsunuz demektir. Doğru yerde durmamanın hukuk nezdinde bir karşılığı olması gerekir. Türkiye Cumhuriyeti devleti de bir hukuk devletidir, onun gereğini yapıyor."



Bakanlar Yılmaz ve Eroğlu daha sonra Sivas Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.



672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile diğer bazı kamu kurumlarından ihraç edilen memur sayıları şöyle;


Milli Eğitim Bakanlığı: 28 bin 163



Emniyet Genel Müdürlüğü: 7669



Jandarma Genel Komutanlığı: 323



Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Bağlı, İlgili Kuruluşlar: 733



Gümrük ve Ticaret Bakanlığı: 149



Rekabet Kurumu: 15



İçişleri Bakanlığı: 24 vali, 369 personel



Göç İdaresi Genel Müdürlüğü: 163



Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı: 10



Kalkınma Bakanlığı: 65



Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı: 1



Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı: 12



Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı: 1



Türkiye İstatistik Kurumu: 118



Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bağlı ve İlgili Kuruluşlar: 175



Maliye Bakanlığı: 829



Gelir İdaresi Başkanlığı: 757




ÜNİVERSİTEDEN İHRAÇLAR


Öte yandan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile üniversitelerden çok sayıda akademik personel de ihraç edildi.




EMEKLİ HAKİM VE SAVCILARA GERİ DÖNÜŞ


Yeni kararnameyle birlikte, kamuda kendi isteğiyle emekliye ayrılan hakim ve savcılar 2 ay içerisinde istedikleri takdirde görevlerine geri dönebilecek.




DİPLOMALARI VE PASAPORTLARI İPTAL EDİLDİ


Bu arada FETÖ bağlantısı tespit edilen yurt dışı okulların diplomaları iptal edildi. İşte KHK'daki bazı düzenlemeler;



- FETÖ mensuplarının eşlerinin de pasaportları iptal edildi.



- Ceza infaz kurumu kurulu üyelerinin üyelikleri



- Yurt dışında eğitim gören 158 kişinin eğitimleri sona erdirildi.



- Şirketler OHAL süreci boyunca iflas erteleme isteyemeyecekler.



İhraç edilen öğretmenler

listesini haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Dün gece son dakika olarak yeni Kanun Hükmünde Kararname ile toplamda 50 bin 589 kamu çalışanının FETÖ bağlantısı olması sebebi ile görevinden ihraç edildi. En çok ihraç edilenler ise Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) çıtı. MEB'de öğretmenlerinde de bulunduğu 28 bin 163 kişi görevden ihraç edildi. İşte İhraç edilen öğretmenlerin tam listesi ve detaylı bilgiler.


#İhraç edilen öğretmenler
#MEB
#KHK

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.