Yenikapı'da Afrika rüzgarı

Yeni Şafak
10:158/08/2016, Pazartesi
G: 8/08/2016, Pazartesi
Yeni Şafak
Anlamlı destekleri sırasında Türk bayrağının yer aldığı tişört giydikleri de görüldü.
Anlamlı destekleri sırasında Türk bayrağının yer aldığı tişört giydikleri de görüldü.

Türkiye tarihinde bir ilke sahip olan Yenikapı buluşmaya tanıklık etmek isteyen Afrikalı vatandaşlar da Türk bayraklarını kapıp alana koştu.

Kendisine yönelmiş silahları üniformalı teröristlerin elinden çekip alan, tanklara bedenleriyle dur deyip dış destekli işgali püskürten aziz millet, içimizdeki hainlere en net cevabı verdi. ABD destekli FETÖ'cü eşkıyaların tertiplediği darbe girişimini meydanlara çıkarak darmadağın eden Türkiye, işgalcilere karşı tek ses, tek yürek oldu. 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi' için İstanbul'daki Yenikapı Meydanı'nı hıncahınç dolduran 5 milyon vatandaş, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli, kuvvet komutanları ve her kesimden milyonları biraraya getiren büyük buluşma, bu milletin zor günlerde Çanakkale'deki gibi tek yürek olacağını gözler önüne serdi.



Türkiye tarihinde bir ilke sahip olan Yenikapı buluşmaya tanıklık etmek isteyen vatandaşlar aşırı sıcağa rağmen öğle saatlerinde mitingin yapılacağı alana geldi. Meydana çıkan yolların trafiğe kapatılması nedeniyle vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyerek gitti.



BİRLİKTE HAYKIRDIK

Bazı vatandaşların Doğu Türkistan, Azerbaycan ve diğer Türk devletlerinin bayraklarını taşıdığı görüldü. Miting alanına kurulan 60 metrelik sahnenin iki tarafına Türk bayrağı ile Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dev posterleri asıldı. Sesin tüm miting alanından duyulması için 35 kulede kurulan toplam 1 milyon Watt'lık ses sistemiyle çeşitli marşlar çalındı.



AFRİKA RÜZGARI

Yenikapı'ya gelen 5 milyon vatandaşın arasındaki Afrikalılar da dikkati çekti. Kentin çeşitli noktalarından Yenikapı'ya doğru hareket eden Afrikalı vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından tüm dünyaya anlamlı bir kare verdi.



Afrikalı demokrasi bekçilerinin destek sloganları da attıkları duyuldu.








#Yenikapı
#Afrikalı

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.