Çizgi hayatında 40 yılı geride bırakan Hasan Aycın, CNR Kitap Fuarı’nın bu yılki onur yazarı oldu. 'Çizgilerini' Yeni Şafak Kitap'a anlatan Aycın, "Benim çizgilerimde Hanzala yeri geldi mücadelenin tam ortasında oldu, yüzünü döndü" diye konuştu.
Yeni Şafak Kitap'ın Şubat sayısı çıktı. Sayıda Yeni Şafak ve TVNET'in ana sponsoru olduğu "Uluslararası CNR Kitap Fuarı"yla ilgili zengin bir içerik okuyucuya sunuluyor. Fuarın onur konuğu usta çizer Hasan Aycın ile yapılan söyleşi ve edebiyat dünyasında yaşanan son gelişmeler ile mezar taşlarının kültürümüzdeki yerine ilişkin Süleyman Berk ile yapılan söyleşi yer alıyor.
Eserleri yurt içi ve yurt dışında ilgiyle takip edilen Hasan Aycın, ilk bakışta kendini belli eden çizgilerin sahibi, özgün bir çizer. 4. Uluslararası CNR Kitap Fuarı'nın onur yazarı seçilen Usta çizer, 40 yılın verdiği birikim ve olgunlukla üretmeye devam ediyor. Aycın, ilk kitabı “Bocurgat"ı inceleyen Finlandiyalı gazetecinin yaptığı röportaj ve ülkesine döndüğünde karşılaştığı sansür olayına değinerek çizgilerinin hayatına şahitlik ettiğini söylüyor. Birçok dergi ve gazetede eserleri yayınlanan Aycın'ın otobiyografik eseri Müşahedat'ın yanı sıra kadim metinleri yeniden yorumladığı Sâhipkırân, Bin Hüseyin, Esrarnâme adlı düzyazı eserleri de bulunuyor. Usta çizer Hasan Aycın, kitaplar, devlet sanatçılığı, ödüller, çizgiler ve Hanzala'yı Yeni Şafak Kitap için anlattı.
Necip Fazıl Kısakürek'in iki yeni eseri külliyatına katıldı. “Dil ve Edebiyat" seçme yazılardan oluşurken “Tiyatro ve Tesiri" ilk kez kitaplaşan bir konuşma metni. Selçuk Karakılıç, Kısakürek'in sanat hayatına dair önemli tespitlerinin yer aldığı yazısında yayınlanan yeni eserler hakkında da bilgi veriyor.
Uzun ve titiz bir çalışma sonrası Zeytinburnu'nda bulunan tarihi mezar taşlarını kayıt altına alan Süleyman Berk, çalışmasını “Zamanı Aşan Taşlar"da bir araya getirdi. Kitapta 4 bin mezar taşı bulunuyor. Berk, “Mezar taşlarımız bu ülkedeki tapu senetlerimizdir" diyor.
15 Temmuz darbe girişimine karşı tarihi bir direniş gösteren Türkiye'nin demokrasi zaferi sayısız kitaba konu oldu. Resmi kurumlar da, haberciler de, tanıklar da o anları farklı biçimlerde okura anlatıyor. Merve Akbaş, 15 Temmuz'da yaşananları daha iyi anlamak için kütüphanelere önemli eserlerin kazandırılması gerektiğine işaret ediyor.