Yeni Şafak Kitap'ın Ağustos sayısı çıktı

Yeni Şafak
09:5111/08/2016, Perşembe
G: 11/08/2016, Perşembe
Yeni Şafak

Dünyaca ünlü Osmanlı tarihçisi Prof. Dr. Halil İnalcık 25 Temmuz 2016’da vefat etti ve uzun araştırmalar sonucunda hayatını aydınlattığı Fatih Sultan Mehmed’in yanına defnedildi. Yeni Şafak Kitap, büyük bir tarihçinin hocalığı, yazarlığı ve asırlık ilim yolculuğundan kesitleri derledi...

Yeni Şafak Kitap'ın Ağustos sayısı çıktı. Sayıda, 25 Temmuz 2016'da hayatını kaybeden, “Tarihçilerin Kutbu" olarak anılan Prof. Dr. Halil İnalcık'ın hayatı üzerine geniş bir dosya hazırlandı.



Halil Hoca'nın neredeyse son günlerine kadar kalemi ve kitabı elinden düşürmediğini, daima bir araştırma faaliyeti içinde olduğunu, okuyup yazdığını biliyoruz. Hatta vefatından kısa bir süre önce Osmanlı Tarihinde İslamiyet ve Devlet adlı yeni bir kitabı daha yayınlanmıştı. Peki, onlarca kitap, yüzlerce makale yazan, bugün her biri Türkiye'de ve dünyada Osmanlı tarihi okutan pek çok öğrenci yetiştiren yüz yaşında ebediyete intikal eden bu asırlık çınarın başarısının sırrı neredeydi?



Onun ufuk açıcı eserlerinden istifade eden bilim ve kültür insanları, Halil Solak'a anlattı...





NT'deki '0.5 Cemil' ve aldığı örgütsel kararlar



FETÖ'ye ait mağaza zincirlerinin bir dönem başında gelen NT'nin yıllar içinde yayına verdiği eserlere dair çok çarpıcı bir isim gündeme geliyor: Sıfırbeş Cemil... Öğrenilen bilgilere göre; Onun başkanlığındaki inceleme komisyonu, her kitabı, daha doğrusu her fikri satır satır doğramaya başlamış zamanında ve '0.5' ile o kitabın NT mağazalarında dağıtımının yasak olduğunu dikta etmiş.



Yayıncıların baş belası 'Sıfırcı Cemil'in edebiyat dünyasına yaptığı darbe girişiminin hikayesi Yeni Şafak Kitap'ta...


NT'deki '0.5 Cemil' ve aldığı örgütsel kararlar



Kartallar yalnız uçar


İnce ve duyarlı ölçüler içinde düşünce dünyamıza ışık tutan Sezai Karakoç, ülkemizde yaşayan büyük bir şair, bilge ve düşünür olarak renk, çizgi, şekil ve ses gibi, sanatı süsleyen dünyamızda taht kurmayı başarabilmiş, kararlı bir tutumla düz bir çizgideki yürüyüşünü sürdürerek güçlü bir sanatkârlık örneği göstermiştir.



Hayatı bir nehre benzeten ve kendine özgü bir üslup ve düşünceyle cümlelere yükleyen Sezai Karakoç'un 'fırtınalı denizlerde sahile selametle çıkmak için çırpınan bir sanatkâr" olarak ortaya çıktığını görmekteyiz.



Şakir Diclehan, Sezai Karakoç'un sanat hayatını yazdı...





"İki Yol Açısı: Nurettin Topçu ve Necip Fazıl Kısakürek"


Siyasi düşünce olarak ortak, mizaç olarak iki farklı uç olan Nurettin Topçu ve Necip Fazıl Kısakürek, “İki Yol Açıcı" adlı adlı eserde detaylı şekilde ele alınıyor. D. Mehmet Doğan imzalı kitap, Fransa'da eğitim görüp eve dönen iki isim sayesinde yakın tarihimize de ışık tutuyor.








#Yeni Şafak Kitap
#Halil İnalcık