|

Türkiye'ye dev şehir hastanesi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Etlik Şehir Hastanesinin temel atma törenine katıldı. Hastanenin 3 bin 665 yataklı olacağını belirten Erdoğan, kompleksin bir an önce tamamlanmasını istediğini belirtti.

YENİSAFAK.COM.TR - SAĞLIK
00:00 - 22/10/2013 Salı
Güncelleme: 14:39 - 22/10/2013 Salı
Yeni Şafak
Türkiye'ye dev şehir hastanesi!
Türkiye'ye dev şehir hastanesi!

Burada yaptığı konuşmada parası olamadığı için hastanede rehine kalanlar olduğunu, ölülerin dahi rehin alınan dönemlerin olduğunu söyleyen Erdoğan, bugün sağlıkta çok farklı noktaya gelindiğini bugün uçak ambulansları, helikopter ambulansı, arazi ve karlı yollar için özel ambulanslar bulunduğunu söyledi.

Hastanenin maliyetine ilişkin de bilgi veren Erdoğan, "2 milyar 400 milyon TL yatırım bedelli dev proje milletimize hayırlı olsun" dedi.

Sağlık hizmetleri hakkında bilgi veren Erdoğan, bugünkü sağlık hizmetlerinin 10 yıl önce hayal bile edilemediğini söyledi.

İşte Erdoğan'ın konuşmalarından bazı başlıklar:

Şu anda uçak ambulanslarımız var, helikopter ambulanslarımız var. Tam donanımlı bir ambulansı bulmak daha öncesinde mümkün müydü?

Bizim ecdadımız sağlıklı bir nefese devlete feda edecek bir güce sahiptir. Şunu unutmayın, devlet milleti için vardır, devlet milletiyle vardır, milletine hizmet etmek için vardır. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Vatandaşları arasında ayrım yapan bir devlet adil bir devlet olamaz. Vatandaşını en temel hizmetten yararlandırmayan devlet bir devlet olamaz.

HİZMET VATANDAŞIN AYAĞINA GİDİYOR

Bu hastaneler vatandaşlarımın vergileriyle inşaa ediliyor. Hastanelerde çalışanlarımız da millete en kaliteli, en iyi hizmeti vermekle sorumludurlar. Biz milletimize hak ettiği hizmeti ayağına getiriyor. Sadece Ankara değil çevre illerdeki vatandaşlarımız da buraya gelecek. Oraya buraya koşturmadan bir kampus içinde ihtiyaçlarını giderecek.

Türkiye daha hızlı büyüyecek. Benim vatandaşım, "Bu hastaneye gelirken şifa bulmaya geliyorum" diyecek. 15 sene önceki hastanelerde bazı kalıntılar var. Sağlam girersin hasta çıkarsın. Koskoca bir katta tuvalet yok. Odalarda 10 yatak. Şimdi bir yataklı, iki yataklı, en çok üç yataklı odalar var. Milletime yakışan bu.

LONDRA PEKİN'E BAĞLANIYOR

Önümüzdeki hafta salı günü Cumhuriyet'imizin yıldönümünü kutlayacağız. Cumhuriyetimizin gücüne güç katmak için çalışıyoruz. 10 yıl içinde büyük hizmetler kazandırdık. 90. yıldönümde de küresel ölçekte bir projenin açılışını yapacağız. Marmaray ile Asya ve Avrupa birbirine bağlanıyor. 122 yıllık bir hayaldi. Sultan Abdülhamid'in hayali... Biz gerçeğe dönüştürüyoruz. Banliyo hatları ve metro hatları Marmaray ile bütünleşiyor. Artık zaman inşallah bizim için kaybedilen değil kazanılan bir imkan haline geliyor. Vakit nakittir diyoruz ya, nakte dönüşüyor. Toplu taşımada devrim gerçekleşiyor. Demir ağlarla ördük lafını yapmadık, icraatını yaptık. Sadece İstanbul'da değil tüm Türkiye'ye hatta dünyaya hizmet edecek. Londra'yı Pekin'e bağlıyoruz. Cumhuriyet ekonominiz güçlüyse güçlü olur, demokrasi güçlüyse güçlü olur, sizler memnunsanız güçlüdür. Hizmetler halk için, millet için yapılıyor. Birilerinin menfaati için değil halk için. Adında halk olup da halktan bir haber olanlar da var. Ülkemizi kardeşlik zemininde büyüteceğiz. Milletimizin refahını artırmaya devam edeceğiz. 2023'te Türkiye'yi en büyük 10 ülke arasına getireceğiz. Güçlü Türkiye'yi inşaa mücadelemizi sürdüreceğiz. Reformlarımız devam edecek.

Bugün temelini attığımız Etlik Şehir Hastanesi Ankara'nın sağlık cazibesi haline gelmesini sağlayacaktır. Hastanemizin hayırlı olmasını diliyorum. Hepinize ilgi ve alaka sebebiyle teşekkür ediyorum.

11 yıl önce