|

Türkiye darbe girişimini Yeni Şafak’tan öğrendi

28 Şubat gibi ağır bir süreçte milli iradenin sarsılmaz kalelerinden Yeni Şafak, 15 Temmuz’da da darbecilere teslim olmadı. Yeni Şafak’ın da bünyesinde olduğu Albayrak Medya Grubu, darbecilere karşı patronundan, genel yayın yönetmenine, muhabirinden, idari personeline kadar milletin direnişine omuz verdi.

11:20 - 3/05/2019 Cuma
Güncelleme: 15:40 - 3/05/2019 Cuma
Yeni Şafak
Türkiye darbe girişimini Yeni Şafak’tan öğrendi
Türkiye darbe girişimini Yeni Şafak’tan öğrendi

FETÖ’nün ülkemize yönelik hain planları karşısında ülkesinin ve milletinin yanında yer alan Yeni Şafak 17-25 Aralık darbe girişimlerinden bu yana paralel yapının gerçek niyetini sürekli sorguladı ve uluslararası alanda kimlerle işbirliği yaptıklarının üzerine gitti.

FETÖ’NÜN İÇ YÜZÜNÜ YAZDIK

İçeride ise FETÖ’nün medya, yargı, bürokrasi ve TSK içindeki mensuplarının ülkenin aleyhine giriştikleri faaliyetleri gündeme getirdi. Özellikle darbeden önceki son üç ayda TSK’daki FETÖ yapılanması ile ilgili haberleri üst üste yayınlayan Yeni Şafak, ordu içerisindeki FETÖ’cüleri gündeme getiren ilk gazetelerden biri oldu. Darbe girişiminden önceki 1 ayda ardı ardına sinsi örgüte dikkat çeken manşetlere imza attı.


DÜNYAYA DUYURDUK

Türk milletinin darbecilere karşı bir direniş destanı yazdığı 15 Temmuz gecesi de Yeni Şafak, kısıtlanan iletişim olanaklarına ve darbeci askerlerin havadan tehdiylerine rağmen, vatandaşları en doğru ve hızlı şekilde bilgilendirdi. Yeni Şafak ve tvnet’in haber merkezleri gelişmeleri güçlü sosyal medya ağını da kullanarak saniye saniye Türkiye ve dünyaya ulaştırdı, milleti direnişe çağırdı. Albayrak ailesinin hemen hemen tamamı darbe gecesi medya binasında toplanıp süreci takip etti.

KORKMADIK SİNMEDİK

İcra Kurulu Başkanımız Mustafa Albayrak, tvnet’in canlı yayınına çıktı ve herkesi darbe girişimine karşı tavır almaya karşı çağırdı. tvnet’e bağlanan Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül de, “Bu yaşananlar iç savaş ve işgal girişimidir. Hepimiz bu ülkeye sahip çıkmakla yükümlüyüz. Ya var olacağız, ya yok olacağız” dedi. Türkiye’ye yeniden diz çöktürülmek istendiğini belirten Karagül herkesi direnişe destek vermeye çağırdı: “Buna izin vermeyeceğiz. Bu ülkeyi seven her fert canı pahasına mücadele edecek ve bu işi başaramayacaklar.”

KA
RANLIKTA ÇALIŞILDI

İlk gece tıpkı TRT ve CNN Türk gibi Yeni Şafak gazetesi binası da darbecilerin hedefi oldu. Binamızın üzerinden alçak uçuşlarla sonik patlamalar gerçekleştiren darbeciler, bu patlamalarla binamızın camlarının kırılmasına neden oldu. Gazetemizde korku ve panik oluşturmak isteyen darbecilerin bu girişimlerine rağmen, Yeni Şafak çalışanları tüm perdeleri kapatıp, ışıkları söndürerek gazetecilik yapmaya devam etti.

İHANETTEN 1 GÜN ÖNCE...

14 Temmuz 2016 sayılı gazete manşeti ise “18 paşaya FETÖ suçlaması.” Osman Özgan imzalı özel haberde TSK’daki FETÖ yapılanması için atılan ilk adım yer alıyordu: “TSK’daki FETÖ yapılanmasına yönelik ilk adımı İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı attı. 18 general ve amiral ile albay ve yarbay gibi üst rütbeli askerlerin örgüt ile bağlantıları tespit edildi. Önümüzdeki günlerde operasyonların hız kesmeden devam edeceği belirtiliyor.”

AYNI GÜN FETÖ MANŞETİ

Ve 15 Temmuz… Darbe girişiminin yaşandığı gecenin sabahında Yeni Şafak yine bir FETÖ manşeti ile piyasaya çıktı. “TSK bile pes etti” başlıklı haberde Türkiye’nin gözbebeği kurumunun nasıl teslim alındığı ortaya konuldu: Ankara Başsavcılığı, Fetullah Gülen ile örgütün 72 tepe yöneticisinin içinde yer aldığı FETÖ ana davasını tamamladı. Paralel yapı ‘en geniş katılımlı silahlı örgütlenme’ olarak nitelenirken, ‘TSK bile 2006’da başlayan asimetrik, psikolojik harekatlara dayanamayıp pes etmek zorunda kaldı’ deniliyor.”

İNFAZ TİMİNİ DEŞİFRE ETTİK

Yeni Şafak “Havada Tasfiye” haberinden 3 gün sonra, 24 Haziran’da da hainlerin kanlı örgütün infaz çetesi deşifre etti. “FETÖ’nün İnfaz Timi” başlıklı haberle örgütün karanlık yüzü ortaya çıkarıldı: “Beş yıl önce Kırklareli’nde kaybolduktan sonra Akçakoca’da işkenceyle öldürülmüş bulunan gazeteci Haydar Meriç cinayetine ilişkin 19 ilde 30 istihbaratçı ve polis gözaltına alındı. Polisler arasında Deniz Baykal ve MHP’lilere yönelik kaset ve böcek kumpasında görev alanlar da bulunuyor.”

SESSİZ KALMADIK

Yeni Şafak terör örgütünün siyasi partileri dizayn etme gayretlerine de sessiz kalmadı. “Gülen’in MHP” notları başlığı ile verilen haberle FETÖ’nün Isparta’daki kozmik odasından çıkan MHP operasyonu Türkiye’ye duyuruldu. Darbe gişiminden sadece 6 gün önce de Yeni Şafak’ın manşetinde terör

örgütü FETÖ vardı. “Rüşvet talimatı” başlıklı haberle Isparta’daki FETÖ soruşturmasına giren Fetullah Gülen notlarında rüşvet talimatlarını ifşa edildi.

#FETÖ
#15 Temmuz gecesi
#Yeni Şafak
#direniş destanı
5 yıl önce