EDISYON:

Torunlarla küresel poz

Afp
00:001/11/2009, Sunday
G: 1/11/2009, Sunday
Yeni Şafak
Torunlarla küresel poz
Torunlarla küresel poz

Nelson Mandela tarafından barışın sağlanması için kurulan ve dünyaya yön veren liderlerden oluşan The Elders Grubu, küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek için İstanbul'da torunlarıyla birlikte poz verdi.

Küresel liderlerin oluşturduğu The Elders (Kıdemliler) Grubu, küresel iklim değişikliğine karşı bir uyarı mesajı yayımlamak için torunlarıyla birlikte İstanbul'da objektiflere poz verdi. Sembolik bir fotoğraf çekiminde, liderler ve torunları ellerinde, üzerinde çeşitli dillerde “O Bizim Geleceğimiz” yazılı kartonlarla objektiflere poz verdi.

DÜNYAYA KÜRESEL SESLENİŞ

ABD eski Devlet Başkanı Jimmy Carter, Güney Amerika Başpiskoposu Desmond Tutu, Finlandiya eski Devlet Başkanı ve 2008 yılı Nobel Barış Ödülü sahibi Martti Ahtisaari, Hindistan İşkadınları Derneği kurucusu Ela Bhatt and daha önce Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) liderliğini yapan Norveçli siyasetçi ve diplomat Gro Harlem Brundtland, torunlarıyla birlikte dünyaya seslendiler.

ACIYLA SAVAŞ İÇİN KURULDU

The Elders, Güney Afrika lideri Nelson Mandela tarafından biraraya getirilmiş, barışın sağlanmasını desteklemek, insanların acı çekmesine neden olan temel etmenlerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olmak ve ortak insani değerleri teşvik etmek amacıyla etki ve deneyimlerini toplu olarak sunan saygın küresel liderlerden oluşan bağımsız bir grup. Grup, BM eski Başkanı Kofi Annan, Ela Bhatt, Lakhdar Brahimi, Gro Harlem Brundtland, Fernando Henrique Cardoso, Jimmy Carter, Graça Machel, Mary Robinson, Desmond Tutu ve Muhammad Yunus'tan oluşuyor. Nelson Mandela ve Aung San Suu Kyi ise grubun onursal üyesi.

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.