|

Termometre 46 derece

Şu aralar en çok rağbet edilen mekanlar, klimaların hayat sürdüğü yerler. Denizler, havuzlar bir yana balkonlar, yelpazeler, vantilatörler ve limonatalar, termometrelerin 49 dereceyi gösterdiği Antalya'da hala adından söz ettiren kurtarıcılar arasında.

Antalya
00:00 - 2/08/2010 Pazartesi
Güncelleme: 23:38 - 1/08/2010 Pazar
Yeni Şafak
Termometre 46 derece
Termometre 46 derece

Antalya'nın belirli bölgelerinde faaliyet gösteren dijital termometreler aşırı sıcağa dayanamadı. Nem nedeniyle hissedilen hava sıcaklığının 49 dereceye ulaştığı Antalya'da, kent merkezi boşalırken tatilciler ve vatandaşlar sahillere ve havuzlara akın etti. Hava sıcaklığının hafta ortasında normale döneceği belirtildi.

SERİNLEMENİN BİNBİR FORMÜLÜ

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle birlikte insanlar değişik yöntemler deneyerek serinlemenin yollarını arıyor. Vatandaşlar kendine göre serinlemenin yollarını ararken, klima, meşrubat, su ve dondurma satıcılarının da yüzü gülüyor. Klima satıcıları, özellikle Akdeniz, Ege ve Güneydoğu'da günde en az 2 ya da 3 adet ev ve büro tipi klima sattıklarını belirtiyor. Sıcak havanın etkisinden biraz olsun kurtulmanın maliyeti ise, 300 liradan 5 bin liraya kadar değişiyor. Ev ve büro tipi klima fiyatları 400 lira ile 5 bin lira arasında seyrederken, klima alma imkanı olmayanlar için seçenek oluşturan vantilatörler, 20 ile 150 lira arasında satışa sunuluyor.

EN BÜYÜK KURTARICI YELPAZELER

Havuzlara giremeyen, evlerine klima taktıramayan vatandaşlar ise çareyi balkonlara taşınmakta, geceyi balkonda geçirmekte buluyor. Yazların vazgeçilmez içecekleri arasındaki limonata ortalama 50 kuruş ile 1 lira arasında. Çeşitli kağıtlardan, iğde dalına kadar pek çok değişik malzemeden değişik renk ve desenleriyle tüketicilere sunulan yelpazeler ise en büyük kurtarıcı. Yelpazeler ortalama 2 lira ile 20 lira arasında değişen fiyatlarla alıcı buluyor. Sokak, çarşı ve pazarlarda da klimalı dükkanlar, en çok ziyaret edilen mekanların başını çekiyor.


14 yıl önce