
Adana Kız Teknik Eğitim Olgunlaşma Enstitüsünde, Nasrettin Hoca'dan Osmanlı sultanlarına kadar koleksiyon amaçlı üretilen taş bebeklerin sayısı 120'yi buldu. Enstitü, son olarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama'nın da taş bebeklerini koleksiyonuna dahil etti.
Enstitüde, Türk kültürünü tanıtmak amacıyla 25 yıldır üretilen ve yurt içi ve yurt dışındaki birçok sergide meraklılarına teşhir edilen taş bebekler, halktan da talep görüyor. Siparişle çalışan enstitüye fotoğrafını veren herkes, 50-75 lira karşılığında birkaç gün içinde taş bebeğine sahip olabiliyor.
Deniz kenarlarından toplanan pürüzsüz taşlar ile seramik hamurunun bir dizi işlemlerden geçirilmesiyle yapılan taş bebekler, yöresel süslemelerle renklendirilerek, simgeledikleri dönemin kültürünü de yansıtıyor.
Enstitü Müdürü İkbal Kalın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taş bebeklerin, Türk kültürünü tanıtmaya ve gelecek kuşaklara aktarmaya yönelik çok sayıda koleksiyondan sadece birisi olduğunu söyledi.
Kalın, koleksiyonlarındaki taş bebek sayısının 120'yi bulduğunu, bunlar arasında Nasrettin Hoca ve eşinden, Osmanlı sultanlarına, Osmanlı hamalına, İstanbul hanımefendisine ve Adana yöresinden pamuk taşıyan kadın figürüne kadar çeşitli figürlerin yer aldığını bildirdi.
Son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama'nın taş bebeklerini de koleksiyonlarına dahil ettiklerini belirten Kalın, 'Taş bebeklere halktan da büyük talep var. Bazı iş yerleri, hastaneler ya da sevdiğine hediye almak isteyenler, bu sevimli sanat eserlerini tercih ediyor. Güzel bir sürpriz olan bu hediye, uzun yıllar antika bir eser gibi evlerdeki ve iş yerlerindeki masaları süslüyor' dedi.
Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.
İlk yorumu siz yapın.