EDISYON:

Siyah Kartal

Montana
00:0021/05/2008, Çarşamba
G: 20/05/2008, Salı
Yeni Şafak
Siyah Kartal
Siyah Kartal

Demokrat Parti'de adaylık yarışını önde götüren Obama, 3 Haziran'da önseçimin yapılacağı Montana'da bulunan Crow Kızılderili Kabilesini ziyaretinde, Kızılderili milletine evlatlık olarak kabul edildi

ABD'nin ilk siyahi başkanı olma yolunda ilerleyen Barack Obama, Crow kabilesinin "Siyah Kartal" ailesinin manevi evladı ilan edildi. Obama, Kızılderili adetlerine göre, basının ve misafirlerin alınmadığı bir çadırda yapılan mahrem bir törenle evlat edinildi. Obama'ya yeni isim olarak da "Awe Kooda Bilaxpak Kuuxshish (Baştan başa bütün ülke insanının yardımcısı)" adı verildi. Daha sonra açık alanda kabile üyelerine hitap eden Barack Obama, sahip olduğu yeni Kızılderili adını telaffuz etmekte güçlük çekti.


İki denemesinde de başarılı olamayınca, "Daha yeni milletinizin bir ferdi oldum." diye şaka yaptı. Obama'nın, yeni ailesinin ismine atfen aldığı yeni soy adı ise 'Siyah Kartal Barack' oldu. Kabile şefi, Black Kara Kartal ailesinin, bölgede 5 kuşaktır yaşayan en eski aile olması sebebiyle Obama'ya manevi atalık yapması için seçildiklerini söyledi. Obama kendisini coşkulu bir şekilde dinleyen 2 bin Kızılderili'ye, başkan olduğu takdirde ülkedeki kabile reisleriyle düzenli olarak bir araya geleceği sözü verdi.

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.