EDISYON:

Şehre Ramazan geldi

00:0021/07/2012, Cumartesi
G: 20/07/2012, Cuma
Yeni Şafak
Şehre Ramazan geldi
Şehre Ramazan geldi

Heyecanla beklediğimiz Ramazan ayının ikinci günündeyiz bugün. Bu kıymetli ayı İstanbul'da geçirenler birçoklarına göre çok şanslı. Çünkü şehrin hemen hemen tüm ilçelerinde her akşam farklı Ramazan etkinlikleri düzenleniyor. Hep beraber yapılan sokak iftarları, kurulan Ramazan kasabalarıyla şehre Ramazan geldiği her haliyle belli oluyor

BEYLİKDÜZÜ

Birçoğumuzun merakla ve heyecanla beklediği Ramazan ayı geldi. Recep ve Şaban ayında hazırlandığımız Ramazan, coşkusu ve beraberinde getirdiği bereketiyle bir ay boyunca bizimle olacak. Dualar edilecek, oruçlar açılacak, artık gelenekselleşmiş Ramazan eğlenceleriyle İstanbul halkı güzel vakit geçirecek. Geçmiş yıllarda, teravih namazından sonra çeşitli belediyelerin düzenlediği Ramazan etkinlikleriyle Ramazan'ı daha bir güzel geçiren İstanbul halkını bu yıl da bol etkinlikli bir Ramazan bekliyor. Biz de bu hafta Ramazan'da belediyelerin etkinliklerini toparladık. İşte katılmak isteyenler için semt semt Ramazan etkinlikleri!

Beylikdüzü'nde Ramazan ayına özel kurulan Ramazan Kasabası'nda hazırlıklar tamamlandı. Beylikdüzü Belediyesi tarafından Fatih Sultan Mehmet Camii'nin karşısına kurulan ve geleneksel hale gelen Ramazan Kasabası, Beylikdüzü'nde Ramazan akşamlarının önemli uğrak yerlerinden biri olacak. 12 dönümlük alan üzerine ülkemizin farklı yörelerinin geleneksel evlerinden oluşan kasabadaki stantlar yine ilgi toplayacak. 3 yıldır Ramazan ayı boyunca, sokak iftarları, sahur programları, konser, söyleşi ve yarışma gibi farklı etkinlikler düzenleyen Beylikdüzü Belediyesi, bu yıl da ezber bozmayacak. İlçede birbirinden farklı mahallelerde düzenlenecek sokak iftarlarıyla binlerce vatandaş oruçlarını bir arada açacaklar. Mehteran ve Sema gösterileriyle başlayan etkinlikler, gençlerin ilgiyle izlediği Mustafa Ceceli Konseri ile devam edecek. Maceracı Murat'ın eğlenceli sunumuyla Beylikdüzü Yarışıyor Yetenek Yarışması da etkinlikler arasında yer alacak. Her akşam sevilen sanatçıların konserleriyle müzik dolu akşamların yaşanacağı programlarda; Grup Halimiz Ahvalimiz, Murat Kekilli, Yusuf Güney, Emre Aydın, Murat Göğebakan, Şükriye Tutkun, Karmate ve Urfalı Zekeriya Ünlü, Gökhan Tepe ve Suzan Kardeş gibi ünlü isimler de sahne alacak. Tasavvuf akşamlarının da yaşanacağı gecelerde Tasavvuf Müziği Konseri, Osman Ünlü, ilahi geceleri, ney ve semazen gösterileri, Kadir Gecesi özel programı ile Yavuz Bahadıroğlu, İskender Pala ve Sunay Akın gibi sevilen şair ve yazarlarla yapılacak söyleşiler de yer alacak.


BAYRAMPAŞA

Bayrampaşa Belediyesi, ilkini 2009 yılında yaptığı komşuluk iftarlarına, her gün farklı bir mahalle, sokak ve caddede gerçekleştireceği programlarla Ramazan'a hazır. Bayrampaşa Aşevi ramazanda 3 bin kişiye özel, evlere yemek servisi gerçekleştirecek. Ramazan ayında ortalama 200.000 Bayrampaşalıya ulaşan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner "Komşuluk iftarlarını Bayrampaşa'nın her yerinde düzenleyen ilk belediye biziz. Bunun yanında Ramazan ayına özel tam 8 yıldır düzenlediğimiz Bereket Konvoyu, Balkanlar'da, Avrupa'da, Anadolu'da ve hatta Lübnan'da yüz binlerce kişiye ulaşarak kardeşliğin sınır tanımadığını tüm dünyaya göstermiş durumda'diyor.


BEREKET KONVOYU 8 YAŞINDA

Bayrampaşa Belediyesi'nin her yıl düzenlediği Bereket Konvoyu bu Ramazan'da da yine yollara düşüyor. Bosna, Kosova, Arnavutluk, Sırbistan ve Yunanistan'da toplu iftarların yapılacağı etkinlik kapsamında kökü aynı, dalları ayrılmaz, aynı suya ihtiyacı olan halklar arasındaki akrabalık bağları git gide güçleniyor.


BAĞCILAR

Bağcılar Belediyesi Ramazan çadırı, mahalle iftarları, Orta Asya, Almanya ve Çanakkale iftar programları ile Ramazan'a hazır. Bağcılarlılar isterlerse, klimalı Ramazan çadırında isterlerse mahallelerinde kurulan iftar sofrasında oruçlarını açabilecek. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Kazakistan, Kırgızistan, Almanya'da iftar sofraları kurulacak. Bir diğer iftar sofrası ise Çanakkale Şehitliği'nde açılacak.


BEYOĞLU

Her yıl Ramazan ayı etkinliklerini Taksim Gezi Parkı ve Tepebaşı'nda düzenleyen Beyoğlu Belediyesi bu yıl Ramazan coşkusunu Hasköy Sahili'ne taşıdı. Trafiğe açılan eski Galata Köprüsü'nün hemen yanındaki alanda 29 gün boyunca Ramazan ayının ruhuna uygun etkinlikler düzenlenecek, ilçenin çeşitli noktalarda kurulacak iftar sofraları yaklaşık 100 bin kişiyi ağırlayacak. Ramazan boyunca ücretsiz olacak etkinlikler iftar sonrasında başlayacak. Geleneksel Türk Tiyatrosu'nun vazgeçilmezlerinden olan ve yüzyıllar boyu eski Ramazan gecelerinde ailelerin ve komşuların iftardan sonra bir araya gelerek keyifle izledikleri ortaoyunu ile başlayacak. Daha sonra Haliç'in kıyısından İstanbul'a yükselecek etkinliklerin konserlerini Tasavvuf Müziği, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği'nin sevilen isimleri verecek. BBelediye, ilçede yaşayan hasta ve yaşlıları Ramazan ayı boyunca unutmamış. Hastalığı ve yaşlılığı sebebiyle iftar vakti evinden çıkamayan ve bu sofralara misafir olamayan ihtiyaç sahiplerine gezici iftar aracıyla her gün iftar yemeği servisi yapacak.


FATİH

Fatih Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Eminönü Meydanı'nda dev bir iftar çadırı kurdu. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Ramazan boyunca Sultanahmet, Beyazıt Meydanı ve burayı Sultanahmet'e bağlayan Divan Caddesi üzerinde Ramazan etkinliklerimiz var. Tasavvuf müziğimiz, mehter gösterilerimiz var. Ramazan'a ait birçok çalışma yaptık" diyerek Fatih'in Ramazan etkinliklerini açıklıyor.


EYÜP

Eyüp Sultan'da bu yıl Ramazan, Haliç kenarında özel olarak kurulan Direklerarası"nda yapılacak bir programla karşılanıyor. Eyüp Belediyesi'nin ilçedeki sivil toplum kuruluşları, vakıflar ve dernekler için özel olarak oluşturduğu, Yunus Gösteri Merkezi'nin arkasındaki etkinlik alanında, Ramazan'ın ilk günü Türkiye'nin dört bir yanındaki illerin dernekleri yüzlerce vatandaşıyla biraraya gelecek… Giresun, Sivas, Tokat, Rize, Kastamonu, Ordu, Tekirdağ, Edirne, Balkan-Rumeli dernekleri, Erzincan, Erzurum, Adıyaman, Trabzon, Maraş, Adana, Gaziantep.. Tüm Anadolu'nun birbirinden güzel kentlerinin dernekleri, meşhur ürünleri, hediyelik eşyaları ve renkli gelenekleriyle Eyüp İlk Gün İftarının başmisafirleri olacak. İlk Gün İftarı'na Eyüp Silahtarağa, Esentepe ve Eyüp Merkez Mahallelerinde oturan vatandaşlar da katılacak. Eyüp Belediyesi, Ramazan süresince her gün bir mahallede ve Eyüp Sultan Camii'nin arkasındaki Tarihi Cülus Yolu'nda açıkhava iftarları ve sahur programları organize edecek. Ramazan'da Eyüp Sultan Hazretleri'nin mekanını ziyaret ederek bu güzel manevi havayı soluyan konuklar, her gün Cülus Yolu'ndaki iftar yemeklerine katılabilecek. Eyüp Belediyesi'nin önünde kurulacak tarihi Osmanlı evlerinde kurulan stantlardan alışveriş yapan, buradaki restoranlarda oruçlarını açan misafirler, gece geç saatlere kadar ibadetlerini yerine getirdikleri Eyüp'te sahura kadar süren tarihi Ramazan eğlencelerini Haliç Kıyısındaki etkinlik merkezinde ya da Feshane'de takip edebilecek.


ESENLER

Şimdi kardeşliğin tam zamanı sloganıyla yola çıkan Esenler Belediyesi, bu yıl yine bir ilke imza atarak Türkiye'nin ilk Çocuk İftarı'nı düzenleyecek. Esenler'de yaşayan binlerce çocuğun katılımıyla Ramazan'ın ilk günü Esenler Stadyumu'nda gerçekleşecek iftara; sadece çocuklar ve anneleri davetli olacak. Esenler, Ramazan ayında çok özel bir programa daha ev sahipliği yapacak. Kadir Gecesi'nde düzenlenecek olan "Dualarda buluşuyoruz… 100 Bin Dua, 10 Bin Hatim" programında binlerce hatim, yüz binlerce salâvat-ı şerife, tevhit ve tekbirler okunacak. Ramazan Etkinlikleri kapsamında; Abdulhakim Arvasi, Ahmet Hamdi Akseki, Ali Haydar Efendi, Gönenli Mehmed Efendi, Mevlana, Said Nursi gibi gönüllerin mayalanmasını sağlayan ariflerin her biri, biyografik belgesel ve konferanslarla, Esenlerlilere hatırlatılacak.


ÜSKÜDAR'DA İFTARA ETLİ PİLAV

Üsküdar Belediyesi, bu yıl da iftar yemeklerini başta Üsküdar iskele meydanı olmak üzere 8 ayrı noktada verirken, üretim konsepti geçtiğimiz yıl tamamen yenilenen Aşevi'nde 50 kazanda pişen yemeklerle her gün toplam 25 bin kişi çorba, Üsküdar'ın meşhur etli ve nohutlu pilavı, tulumba tatlısı ve ayrandan oluşan menüden faydalanacak. Teravih sonrası bin kişiye kek ve limonata servisi yapılacak.



Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.