Şehit yakınları kutsal topraklara gidecek

Yeni Şafak
22:564/09/2016, Pazar
G: 4/09/2016, Pazar
AA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı koyarken şehit olanların yakınları, kutsal topraklara gitmek üzere Türkiye'den çıkış yaptı. Şehit yakınları 5 Eylül'de Cidde'den Mekke'ye gelecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Genel Müdürü Dr. Dursun Aygün, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı koyarken şehit olanların yakınlarının Türkiye'den çıkış yaptığını ve 5 Eylül'de Cidde'den Mekke'ye geleceklerini söyledi.



Aygün, şöyle konuştu:



  • "O rakam 45 kişiydi. Burada da bir artış oluştu. 51 şehit yakınımız, kutsal topraklara gelecekler. Bunlar bizim için çok güzel oldu. Onların tamamı başkanlığımız misafirleri ve burası için de Duyufur Rahman (Rahman'ın misafirleri) olarak geliyorlar. 51 şehit yakını, sonradan tanınan bin kişilik kontenjan, acenteler aracılığıyla 22 bin 212 ve Diyanet'i tercih edenlerin toplamında 64 bin kişi, burada hac ibadetlerini yerine getirecekler."

Aygün, kutsal topraklara ulaşan hacı adayları arasında 15 kişinin de hayatını kaybettiğini sözlerine ekledi.


#Hac
#Mekke
#Diyanet İşleri Başkanlığı

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.