EDISYON:

Sağlık Bakanlığı'ndan uyarı: 'Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın'

14:1614/07/2023, Cuma
G: 14/07/2023, Cuma
Yeni Şafak
Sağlık Bakanlığı sıcak havalara karşı uyardı.
Sağlık Bakanlığı sıcak havalara karşı uyardı.

Sağlık Bakanlığı sıcaklığın yüksek olduğu saatlerde dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu. Sıcaklardan korunmak için gölgelik alanların tercih edilmesi gerektiğini vurguladı. Yaşlılar ve kronik hastalığı olanların sıcak çarpması durumunda yüksek risk altında olduklarını açıkladı ve sıcak havalarda dışarı çıkılmaması gerektiği konusunda uyarı yapıldı.

Perşembe gününden itibaren yurdu etkisi altına alan sıcak havalar ile birlikte uyarılar arttı. Sıcaklığın en yüksek olduğu saatlerde dışarı çıkılmaması gerektiğini vurgulayan Sağlık Bakanlığı, zorunda kalınmadıkça dışarı çıkılmaması ve gölgelik yerlerin tercih edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.



Fahrettin Koca dün yaptığı açıklamada, olası bir sıcak çarpması durumunda ciddi klinik durumlar meydana gelebileceği konusunda açıklamalarda bulundu.

Yaşlılar ve kronik hastalığı olanların sıcak çarpması durumunda yüksek risk altında olduklarını açıkladı ve sıcak havalarda gerekmediği sürece dışarı çıkılmaması konusunda uyarı yapıldı.



#Sağlık Bakanlığı
#Sıcaklık
#Fahrettin Koca

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.