
Son zamanlarda bazı basın ve yayın organlarında döviz kurundaki baskı nedeniyle ilaç tedarikinde sıkıntı yaşandığına dair haberler yer alması üzerine Türkiye genelindeki denetimlerini sıklaştıran Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, ilaç depoları ve eczaneleri denetledi.
Hastalarımızın kritik ilaçlara erişemediği iddiaları çerçevesinde yürütülen denetimlerde öncelikli olarak kritik ilaçların bulunup bulunmadığı, İlaç Takip Sistemi (İTS) ile fiziki stok durumunun uyumlu olup olmadığı, gerekli kayıt ve bildirimlerin zamanında ve tam olarak yapılıp yapılmadığı, hastalara verilen hizmette aksama olup olmadığı ile ürünlerin muhafaza koşullarının kontrolü yapılmaktadır. Kurumumuz müfettişleri, ürün denetmenleri ve İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince 81 ilde yapılan denetimler artarak devam edecektir” denildi.
Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.
İlk yorumu siz yapın.