EDISYON:

Özgürlük için dünyayı dolaşıyor

Aysel Yaşa
00:009/11/2008, الأحد
G: 8/11/2008, السبت
Yeni Şafak
Özgürlük için dünyayı dolaşıyor
Özgürlük için dünyayı dolaşıyor

Hakkında kanıt olmadığı halde, İsrail Turizm Bakanı Rehavam Zeevi'nin ölüm emrini verdiği gerekçesiyle 2004'ten beri tutuklu olan Ahmed Saadat'ın eşi Abla, hayat arkadaşını özgürlüğe kavuşturmak için tüm dünyayı dolaşıyor.

Size bugün Filistinli bir ablayı, Abla Saadat'ı tanıştıracağım. Biz çocukken var olan ve hala süregelen işgalden en çok yara alan isimlerden biri Abla Saadat. Filistin Halk Cephesi Lideri Ahmed Saadat'ın eşi. Tutuklu olan eşinin serbest bırakılması için dünyayı dolaşıp, parlementerlerle görüşüp eylemlere katılıyor. İstanbul'a da bu yüzden yolu düşen Saadat ile Kudüs'te Müslüman olmayı ve eşinin esaretini konuştuk.


TESLİM OLMAYACAK

Saadat'ın eşi Ahmed, İsrail Turizm Bakanı Rehavam Zeevi'nin ölüm emrini verdiği gerekçesiyle 2004'ten beri cezaevinde bulunuyor. Eşi Abla, onun için tüm dünyayı dolaşarak insanlardan İsrail Hükümeti'ne baskı kurmalarını istiyor. Eşinin Eriha Hapishanesi'nden İsrail hapishanesine bir baskınla kaçırıldığını anlatan Saadat, o günü şöyle hatırlıyor: “O sırada bir konferansta konuşma yapıyordum. Bakanlığa İsrail tanklarının hapishaneyi işgal ettiği haberi geldi. Hayatımın en zor anlarından biriydi. Biliyordum ki Ahmed hiçbir zaman teslim olmayacaktır”. Eşinin şehit düşebileceği haberine hazırlanan Saadat, “On saat boyunca tamamen kendimi o habere hazırladım. Bu olayın etkisini üzerimden atabilmek için bir yıl geçti. En büyük kızım da bu olaydan sonra iki ay neredeyse hiç konuşmadı” diyor. Dört çocuk annesi olan Saadat'ın evlatları da bu durumdan fazlasıyla etkilenmişler Eşini en son bir sene önce gören Saadat'a ziyaret yasağı konmuş. Kudüs'lü olması nedeniyle İsrail pasaportu taşıyan Saadat buna rağmen 'güvenlik' gerekçesiyle eşiyle görüşemiyor.


SUÇLAMA YOK AMA HAPİSTE

Ahmed Saadat İsrail Hapishanesi'ne geçtikten sonra kendisine yöneltilen suçlama kayıttan düşmüş. Çünkü İsrail istihbaratı bu bilgiyi ispatlayacak bir delil bulamadıklarını itiraf etmiş. Hakkında hiçbir suçlama olmamasına rağmen Ahmed Saadat, 2.5 yıldır hapishanede. Eşi Abla ise şimdi son yargılamayı bekliyor. Tutuklama sürecinin kanuni olmadığının altını çizen eş Saadat eşi için dünyayı dolaşmaya Barcelona'dan başlamış. Oradan Madrid'e giden ve milletvekilleriyle eşinin durumunu görüşen Saadat kendisine verilen bir takım sözlerle dönmüş. Türkiye'ye gelmeden önce avukatı aracılığıyla eşine onun için dünyayı dolaşacağını haber veren Saadat, Ahmed'in bu duruma çok sevindiğini ifade ediyor. Ahmed Saadat için İnsani Yardım Vakfı da 'Bir milyon imza' kampanyası başlatmış. Ayrıca bir de web sitesi oluşturulmuş. www.freeahmadsaadat.org



Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.