EDISYON:

Osmanlı protestosu

Yeni Şafak
04:0012/03/2015, Perşembe
G: 11/03/2015, Çarşamba
Diğer
Gündem
Gündem

Lübnan’ın Trablusşam kentindeki Hamidiye Meydanı’nı yenileme kapsamında Osmanlı izlerini silme projesi tepki çekiyor. Osmanlı Konağı yerine katlı otopark yapılacağını öğrenen halk belediyeyi protesto etti.

ANKARA SÖZ VERMİŞTİ

Trablusşam’da Osmanlı’ya ait 200’den fazla eser bulunduğunu söyleyen Lübnan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Trablusşam Belediyesi meclis üyesi Prof. Dr. Halid Tadmuri, “Türkiye’den söz almıştık, bu sözün yerine getirilmesini istiyoruz” diyor.  


ALTI OTOPARK ÜSTÜ KONAK 

Lübnan’daki Osmanlı izlerinin birer birer silinmeye yüz tuttuğu Trablusşam’da halk, 1969'da yıkılan Osmanlı konağı yerine katlı otopark yapılmasına karşı gösterilere başladı. El Cezire'ye göre tepki üzerine belediye meclisi iki hafta önce kararını değiştirerek, “Altta dört katlı otopark üstte hükümet konağı olsun” şeklinde yeni bir karar aldı. Ancak otopark inşasına karşı çıkan halk Türkiye'den yardım bekliyor. 


 
DAVUTOĞLU’NA SUNDU

Aljazeera'ye konuşan mimar Halid Tadmuri Lübnan halkının tepkisini verdiği fotoğraflarla belgeliyor. Ayrıca Tadmuri, Osmanlı şehir mimarisine uygun olarak hazırladığı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sundğu alternatif projede Osmanlı Hükümet Konağı’nın yeniden inşası altına ise yıkılan şehrin ilk tiyatrosu ile kültür ve kongre merkezlerinin yapılmasının hedeflendiğini söyledi. 

#Trablusşam
#Osmanlı
#Prof. Dr. Halid Tadmuri

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.