Antalya'daki Lara sokaklarında yaşayan onlarca kedi ve köpek, her sabah kendileri için mama dolu alışveriş sepetiyle sokağa çıkan Muazzez teyzenin yolunu gözlüyor. Hayvansever Muazzez teyze, hasta olan hayvanlara ayrıca bakıyor.
Antalya'daki Lara sokaklarında yaşayan onlarca kedi ve köpek, her sabah kendileri için mama dolu alışveriş sepetiyle sokağa çıkan Muazzez teyzenin yolunu gözlüyor.
Muratpaşa ilçesi Meydan Kavağı Mahallesi'nin "Muazzez teyze"si, 60 yaşındaki Muazzez Turan'ın iyilik mesaisi sabah 07.00'de başlıyor.
Akşamdan haşladığı tavuk etlerini kemiklerinden sıyıran Muazzez teyze, etin suyu, tavuk etleri ve bazı ek gıdaları tencerede karıştırarak pişirdikten sonra büyük bir kovaya koyuyor. Tavuk kemiklerini de köpekler için ayrı poşete dolduran Muazzez teyze, hasta olan hayvanlar için daha önce veterinerden edindiği ilaçları da yanına almayı ihmal etmiyor.
Hayvanların yiyeceklerini ve suyunu tekerlekli alışveriş sepetine dolduran Muazzez teyze, her sabah evinde beslediği 5 kedinin karnını doyurduktan sonra yola çıkıyor.
Her gün aynı güzergahı kullanan Muazzez teyzenin yolunu gözleyen 300'ü aşkın kedi ve 20'den fazla köpek, bulundukları noktalardan geçen alışveriş sepetinin minik tekerleklerinin gıcırtısını duyar duymaz önüne atlıyor.
Kedi evlerindeki hayvanları kazaklarıyla ısıtıyor
Güzergahının sonundaki parkın farklı yerlerine koyduğu ve hayvanlar üşümesin diye içlerini kullanmadığı kazaklarla yalıttığı kedi evlerini de kontrolü ihmal etmeyen Muazzez teyze, küçüklüğünden beri hayvanlara düşkün olduğunu söyledi.
İki çocuğunu büyütüp evlendirdikten sonra işçi emeklisi eşi Mustafa ile yalnız yaşadıklarını belirten Turan, şöyle konuştu:
"5 yıldır Antalya'dayım. Daha önce yaşadığım Hatay'da da sokak kedilerinin karnını doyuruyordum. Buraya geldikten sonra 5 kilometrelik yürüyüş yolumdaki kedi ve köpekleri beslemeye başladım. Alışveriş sepetinin tekerleklerinin gıcırtısını duyan hemen önüne atlıyor. Bir keresinde benim geçtiğim saatlerde benden önce bir bebek arabası ilerliyordu yolda. Onun sesini duyunca benim geldiğimi sanıp başına üşüştüler ama beni göremeyince hayal kırıklığıyla geri döndüler.
Bu, beni çok etkiledi. Her gün benim yolumu gözlüyorlar. Ben de 5 yıldır hiç aksatmadan yağmurda, soğuk havalarda bile aynı yolculuğu yapıyorum"
Emekli maaşıyla kedilerin karnını doyurmakta zorlandığını belirten Turan, "Sadece parktaki kedilere bile ayda 10'dan fazla büyük torba mama götürüyorum. Bunun yanında tavuk ve diğer gıdalar ile ilaçlar alıyorum. Bazı hayvanseverler destek veriyor ama bu, yeterli olmuyor. Tek isteğim mama ve kediler için yiyecek. Bir de ilaç desteğinde bulunulması. Ben sırtımda da mamaları taşırım. Lütfen, hayvan seven herkes bana ulaşsın, mama desteğinde bulunsun" ifadelerini kullandı.