Külünk: Cumhurbaşkanımızı şehit edeceklerdi

Yeni Şafak
12:1114/09/2016, Çarşamba
G: 14/09/2016, Çarşamba
Yeni Şafak
AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Gerçek Hayat dergisine çarpıcı açıklamalar yaptı.
AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Gerçek Hayat dergisine çarpıcı açıklamalar yaptı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 2 ay geçti. FETÖ'nün karanlık planları geçtiğimiz süreçte bir bir ortaya çıkarken, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Gerçek Hayat'a yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanımız'ı şehit edip, görüntüleri dünyaya servis edeceklerdi" dedi. Külünk terör örgütü FETÖ'nün bununla kalmayıp, kendini nasıl kahraman gibi lanse edeceğini de anlattı.

15 Temmuz darbe girişiminin üstünden tam 2 ay geçti. Geçen bu süreçte terör örgütü FETÖ'nün Türkiye üzerindeki kirli oyunları açığa çıkmaya devam ederken, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Gerçek Hayat için Ersin Çelik'e verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu.



Külünk darbeci FETÖ'nün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı şehit edeceğini ve görüntüleri iğrenç bir şekilde dünyaya servis edeceğini ifade ederek, " Arkasından da B planlarını devreye sokarak “Cumhurbaşkanı şehit edildi. Sakin olun. Bu darbecileri biz şimdi tasfiye ediyoruz" diyerek bir süreç yönetecekler, kendilerini kahraman ilan edeceklerdi. Bu yüzden tüm illerde kalkışma yapmadılar. Bazı güçlerini de darbeyi durdurmak için beklettiler" şeklinde konuştu.



15 Temmuz'u küresel bir operasyon olarak niteleyen Külünk, "Dünyaya son 200 yılda egemen olan bir yapı var. Adına 'küresel sermaye' dediğimiz; yerel bütün değerleri, devlet, millet, vatan, bağımsızlık gibi kavramları reddeden ve beraberinde vahyi reddeden, Kuran'ı reddetmekle beraber de İslam'ı İslamsızlaştırarak teslim almak isteyen bir küresel yapı var. Bu yapının ağırlık merkezi, dünyadaki bir grup güce dayalı. Bu güç uluslar üstü bir yapı. Yani bu gücü tek başına Amerika, İngiltere, Avrupa diyerek tarif etmek mümkün değil" dedi.



Darbecilerin ilk hedefinin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunun altını çizen Külünk'ün çarpıcı ifadeleri şöyle:



"Cumhurbaşkanımız Marmaris'te kaldığı otelde doğrudan infaz edilecekti. Ve infaz görüntüleri iğrenç bir şekilde dünyayla paylaşılacaktı. Arkasından da B planlarını devreye sokarak “Cumhurbaşkanı şehit edildi. Sakin olun. Bu darbecileri biz şimdi tasfiye ediyoruz" diyerek bir süreç yönetecekler, kendilerini kahraman ilan edeceklerdi. Bu yüzden tüm illerde kalkışma yapmadılar. Bazı güçlerini de darbeyi durdurmak için beklettiler. Ama Cenab-ı Hakk, Cumhurbaşkanımızın şehit etmek isteyenleri tasfiye etti. Halk ayağa kalktı ve bu işgal girişimini sadece tasfiye etmekle kalmadı, gelecek 300 yıllık önünü açtı. Bu ülkenin, ümmetin önünü açtı"




Fırat Kalkanı'nı değerlendiren Külünk, "15 Temmuz'a verilmiş en büyük cevap TSK'nın Cerablus operasyonudur. Son 5 yıldır PYD'nin Fırat'ın batısına geçme ve orada bir PKK koridoru açma hayaline müdahale edildi. Aslında bunların Kürt diye bir derdi olmadığını da gördük. Kullanışlı ne buluyorlarsa terörize ediyorlar ve sahneye sürüyorlar. Dolayısıyla burada tanımlamayı “Kürt devleti" üzerinden değil, bir terör hareketi üzerinden yapmak gerekiyor" diye konuştu.



Külünk şöyle devam etti:


  • "Bu milletin yedirdiği, içirdiği, okuttuğu, büyüttüğü pilotlar, kendilerine emanet edilen 60 milyon dolarlık uçakla, bir sapık hareketin liderine olan inancı üzerinden bu halkın üzerine bomba yağdırdı. Şimdi bunun pedagojik temellerini konuşmalıyız. Hangi pedagojiyle yaptı bu adam bunu? Bunu anlatmalıyız.
  • Düşünün şimdi. Bu ülkedeki dindar algısı son 10 yılda bunlardı. İşte stabil insanlar, kimseye zarar vermezler. Şimdi ne oldu dindarlık algısı? O makul insanlar cani çıktı, canavar çıktı. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte devlet, terör boyutuna kanun üzerinden müdahil olurken, diğer taraftan fikrî boyutu üzerine çalışma yapılması lazım"









#Metin Külünk
#Gerçek Hayat
#15 Temmuz

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.