Gençliğe Yönelik Yayıncılık temasıyla 7. kez düzenlenen Dini Yayınlar Kongresi’nde bugün son gün. Fuarların artış gösterdiğine değinen yazar Mehmet Nuri Yardım, “Kitap okuyan herkes gençtir. Yazarların okurla daha çok buluşması gerekiyor. Bir öğrencinin, biz yazarların hepsini ölü sanırdık, meğer yaşayan yazarlar da varmış demesi bunun en büyük göstergesi” dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Müdürlüğü tarafından düzenlenen 7. Dini Yayınlar Kongresi bugün sona eriyor. Eski bakan Nabi Avcı, İSAM Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük, Prof. Dr. Mete Çamdereli, Turan Karataş, Ömer Lekesiz, Sami Alphan gibi birçok yazar ve akademisyenin katıldığı etkinliğin teması “Gençliğe Yönelik Yayıncılık” idi. Kitap fuarlarıyla birlikte okurun da arttığını belirten yazar Mehmet Nuri Yardım, “Kitap okuyan herkes gençtir. Yazarların okurla daha çok buluşması gerekiyor. Bir öğrencinin, biz yazarların hepsini ölü sanırdık, meğer yaşayan yazarlar da varmış demesi bunun en büyük göstergesi. Akademisyenler tarafından saha çalışmaları yapılmalı. Hatta özellikle dini konularda gençlerimize yol gösterecek bir Gençlik Ansiklopedisi de hazırlanmalı” dedi. Kongrede ayrıca dijital yayıncılık, yayıncılığın sorunları, gelecek perspektifi, genç oturumu gibi başlıklarda konuşmalar yapıldı.
İSTENEN OKUNMUYOR
- Türk Dil Kurumu ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ortak çalışmalar yapması gerektiğine dikkat çeken Doç. Dr. Aliye Uslu Üstten, “Kitaplar, kimlik oluşumunu desteklemeli ve gerçekleri değerlendirmede yardımcı olmalı. Gençler aslında okuyor ama bizim istediğimiz şeyleri değil. Aile denetimi ve kontrolden uzak olan yeraltı ve wattpad edebiyatı okuyorlar. Wattpad’i olumluya çevirmek de bizim elimizde” şeklinde konuştu. Ayşen Baylak Güngör, yayınevlerinin alt yayın grupları oluşturarak gençlik kitapları yayınladıklarına dikkat çekti. İslam Araştırmaları Merkezi’nde düzenlenen etkinliğin açılışında söz alan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, “Gençlerin sorularına cevap verebilmek, onların gönlüne dokunup manevi ve ahlâki gelişimlerine katkıda bulunabilmemiz gerekiyor” dedi. İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz okuma konusunda yeni bir seferberliğe ihtiyacımız olduğunu söyledi.