EDISYON:

Kistle kaplıydı 11 kiloya ulaşınca alındı

Yeni Şafak
15:188/02/2019, جمعہ
G: 8/02/2019, جمعہ
AA
Zhian Saber Sadeq
Zhian Saber Sadeq

Karnındaki şişlik ve ağrı şikayetiyle Irak'ın Erbil kentinden gelen 54 yaşındaki kadın, dev kistle kaplı 11 kiloluk böbreği alınarak sağlığına kavuşturuldu. Başhekim Prof. Dr. Levent Saydam, "Çok nadiren karşılaştığımız bu kadar büyük bir kitleyi, bu kadar uzun süre taşıması daha da nadiren karşılaştığımız bir durum. Dünyada nadir olgular arasında sayılabilir" dedi.

Karnındaki şişlik ve ağrı şikayetiyle Irak'ın Erbil kentinden gelen 54 yaşındaki kadın hastanın dev kistle kaplı 11 kiloluk böbreği başarılı bir operasyonla alındı.

Erbil'de yaşayan 10 çocuk annesi Zhian Saber Sadeq, karın bölgesinde şişlik ve ağrı gibi şikayetleri olmasına rağmen uzun süre doktora gitmedi. 5 yıllık süreç sonunda şikayetleri dayanılmaz hali gelince Erbil'deki bir sağlık merkezine başvuran Sadeq'e teşhis konulamadı.

Yakınlarının araştırmaları sonucu Sadeq, Ankara'daki Kudret International Hastanesi'ne başvurdu. Böbreğinde büyüme olduğu belirlenen Sadeq, ameliyata alındı. Doktorlar ameliyat sırasında hastanın böbreğinde dev bir kist olduğunu belirledi, 11 kiloya ulaşan böbrek başarılı şekilde alındı.

Kilosunun 4'te 1'ini kaybetti

Hastanın çıkan kitle ve kitlenin yol açtığı dolaşım yetersizlikleri nedeniyle biriken sıvılarla kilosunun yaklaşık dörtte birini kaybettiğini ifade eden Başhekim Prof. Dr. Levent Saydam, "Ortalama 60-70 kiloluk bir insan vücudunun yaklaşık dörtte birinin bir kitle tarafından işgal edildiğini düşünün, bu alındıktan sonraki vücuda sağlayacağı rahatlamayı düşünün" dedi

Kitleyi kucağıma alarak çıkardım

Operasyonu gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bilgin Ünsal Avcıoğlu, ameliyatı Üroloji Doktoru Prof. Dr. Semih Yaşar Sargın ile ekip olarak gerçekleştirdiklerini anlatarak ekledi:

Avcıoğlu, kitleyi ameliyat sahasından kucağına alarak çıkardığını aktararak "Büyükçe bir kitleydi. Hasta çok sıkıntılı anlar yaşamış, kendisinin anlattıklarına göre, ölmeyi bile düşünen duruma gelmiş ama bugün gayet mutlu, psikolojisi gayet yerine geldi. Diğer bulguları da olumlu. Şu ana kadar hiçbir sıkıntımız yok" ifadelerini kullandı.

#11 kiloluk böbrek
#Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bilgin Ünsal Avcıoğlu
#Hastane Başhekimi Prof. Dr. Levent Saydam
#Kudret İnternational Hastanesi

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.