Yeni Şafak

Kardeşinin 'şehadet' elbiselerini bir yıldır saklıyor

Yeni Şafak
12:5611/07/2017, Salı
G: 11/07/2017, Salı
AA
​Kardeşinin 'şehadet' elbiselerini bir yıldır saklıyor.
​Kardeşinin 'şehadet' elbiselerini bir yıldır saklıyor.

15 Temmuz günü darbecilerin açtığı ateş sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Gümüşhaneli Servet Asmaz'ın ağabeyi, kardeşinin yaşamını yitirdiği gün üzerinde olan kıyafetlerini arabasında taşıyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Servet Asmaz'ın ailesi, darbeciler için adaletin tecelli edeceği günü bekliyor.

Evlat acısını derinden yaşayan anne Hümeyra Asmaz (76) evlat özlemini cüzdanında sakladığı fotoğrafıyla ve 4 çocuk babası oğlunun ruhuna Kur'an-ı Kerim okuyarak gidermeye çalışıyor. Şehidin ağabeyi Selahattin Asmaz (53) ise kardeşinin yaşamını yitirdiği gün üzerinde olan kanlı kıyafetlerini bir yıldır arabasında taşıyarak acısını taze tutuyor.
Namazını kılıp dışarı çıktı

Yaz tatili için annesi Hümeyra ve şehit Asmaz'ın büyük oğlu Enes ile Kelkit ilçesindeki Aksöğüt köyüne giden ağabey Selahattin Asmaz (53), 15 Temmuz gecesi şehit Asmaz'ın kendisini arayarak darbe girişimini haber verdiğini belirtti. Kardeşiyle darbeye karşı direnilmesi gerektiğini istişare ettiklerini bildiren Asmaz, kardeşinin şehadetine ilişkin, şu bilgileri aktardı:

"Tanklar köprüyü kesmiş deyince 'gerekirse tankların üzerine çıkacağız' dedim. Ben öyle deyince kardeşim yatsı namazını kılıp yanındaki köylümüz olan 18 yaşındaki Yasir isimli bir kardeşimizle beraber yola çıkmışlar. Evden ayrılıp Gaziosmanpaşa'dan TEM'e çıkınca 100 metre ileride askerlerin polislere müdahale ettiğini görmüş. O da polislerle birlikte askerlere müdahale etmiş. Askerlere müdahale edince çekmiş bir tanesi 5 metreden kardeşimi vurmuş. Kardeşim hastaneye giderken yolda şehit olmuş."

#15 Temmuz
#Servet Asmaz
#FETÖ
Yorumlar

Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.

Henüz yorum bulunmuyor

İlk yorumu siz yapın.

Kapat

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.