İstanbul'da "İnguşetya Gecesi"

Yeni Şafak
12:1515/12/2014, Pazartesi
G: 15/12/2014, Pazartesi
AA

İstanbul Kafkas İnguş Dostluk Derneği tarafından "İnguşetya Gecesi" düzenlendi.

Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi'ndeki geceye, İnguşetya Cumhuriyeti Kültür Bakanı Maret Gazdieva, İstanbul Kafkas İnguş Dostluk Derneği Başkanı Necdet Canpolat ve çok sayıda davetli katıldı.


İnguşetya'yı anlatan sinevizyonla başlayan gecede konuşan Gazdieva, ''İnguş Cumhurbaşkanı'ndan İnguşetya dostlarına selam getirdim" dedi.


Gazdieva, İnguşların derin kültüre sahip bir millet olduğunu vurgulayarak, ''Türkiye ve Rusya cumhurbaşkanlarının yaptığı anlaşmalarla ilişkilerimiz çok daha iyi seviyelere yükselecek. Bugünkü organizasyon gibi İnguşetya'da da bu tür organizasyonların devamını diliyorum. İnguşetya'ya hoş geldiniz'' şeklinde konuştu.


İstanbul Kafkas İnguş Dostluk Derneği Başkanı Canpolat da ''Derneğimizin organize ettiği bu güzel gecenin gerçekleşmesi konusunda zorluklar vardı. Açık konuşmak gerekirse İnguş kardeşlerimizin çok yüksek arzuları ve fedakarca çalışmaları bize güç kattı. Aksi takdirde iki hafta gibi kısa sürede bu noktaya gelemezdik'' ifadelerini kullandı. 


Gecede, "Selamünaleyküm" şarkısını seslendiren sanatçı Adrahman büyük alkış alırken, ''Bahar Karşılaması" dansıyla İnguş dansçılar büyük beğeni topladı. İnguşetya devlet sanatçıları Timur Zeytov ve Rahman Bekav  da şarkılar seslendirdi. 


Gece, İnguşetya Cumhuriyeti Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisiyle sona erdi.
#İnguşetya Gecesi
#İnguşetya Cumhuriyeti Kültür Bakanı Maret Gazdieva
#Kafkas İgnuş Dostluk Derneği Başkanı Necdet Canpolat
#çeşitli danslar

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.