EDISYON:

'Her gün 30 tane yiyin'

Yeni Şafak
12:1424/10/2017, Salı
G: 24/10/2017, Salı
IHA
Şekerli içeceklere karşı anneleri uyaran Karatay, zeytini bol bol tavsiye ediyor.
Şekerli içeceklere karşı anneleri uyaran Karatay, zeytini bol bol tavsiye ediyor.

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Kayseri'de verdiği 'Yaşam Boyu Sağlık' konferansında, en sağlıklı meyvenin zeytin olduğunu söyleyerek kahvaltıda 30 tane tüketilmesini önerdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Kayseri Kitap Fuarı'nda ‘Yaşam boyu sağlık' konulu konferans verdi. Konferansta konuşan Canan Karatay içilen soğuk çaylar ve gazlı içecekler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunarak en sağlıklı meyveyi açıkladı.

  • "Az önce dışarıda gördüm, çocuklar ellerinde soğuk çay içiyor, çok önemli bir şey gibi. İçerisinde mısır şurubu şekeri var, bugün en büyük zehirdir. Gençlerimizin sağlıklı olmasını istiyorsak mısır şurubu şekerinin bu memlekette yasaklanması lazım."
"Çocukların ve bebeklerin karaciğerlerini bozmayın"

Gazlı ve şekerli içeceklerin, çocukların karaciğerini bozduğunu ve bağımlılık yaptığını söyleyen Prof. Dr. Karatay, “Gençlerin müptelası olduğu gazlı ve şekerli içecekler maalesef reklamlarda sunuluyor, aileler 1-2 yaşındaki çocukların doğum gününe şekerli içecekler masaya konuluyor, büyük bir başarı gibi. İşte hastalıkların temeli oradan atılıyor. 2-3 yaşındaki çocuğun doğum gününe şekerli, gazlı içecek gitmez, koymayın.O zamandan itibaren çocukların ve bebeklerin karaciğerleri bozulmaya başlıyor. Şeker bağımlılığı, morfin, eroin bağımlılığından çok daha tehlikelidir.


Zeytin yağı eşittir anne sütü

Zeytin yağının anne sütüne eş değer dolduğunu belirten Prof. Dr. Canan Karatay, zeytinin en sağlıklı meyve zeytin yağının ise en sağlıklı meyve suyu olduğunu bir kez daha dile getirdi.

#Cana

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.