EDISYON:

Hataylı depremzede yapılan yardımları anlattı: Allah devletimizden milletimizden razı olsun

10:3124/02/2023, Cuma
Yeni Şafak
Depreme Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde yakalanan bir vatandaş, yapılan yardımlar için teşekkür etti.
Depreme Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde yakalanan bir vatandaş, yapılan yardımlar için teşekkür etti.

11 ili enkaza çeviren Kahramanmaraş merkezli depreme Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde yakalanan bir vatandaş, depremin ardından yaşadıklarını anlattı. Yapılan yardımlara ilişkin konuşan afetzede, "Ben hayatımda görmediğim, giymediğim elbiseleri giydim. Yemediğim yemekleri yedim. Cebime para girdi. İnsanlığımı, yaşadığımı hissettim. Çocuklarım yedikçe ben mutlu oldum. Allah bin kere devletimizden, milletimizden razı olsun." dedi.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta yaşanan ve asrın felaketi olarak kayıtlara geçen afet, 11 ili enkaza çevirdi. 43 binin üzerinde can kaybı olan depremde, binlerce bina yerle bir oldu. Kalan binaların çoğunun ise ağır hasarlı olduğu tespit edildi.

Türkiye'nin kenetlendiği acı olayda 19'uncu güne girilirken, yurdun dört bir yanından gönüllülerin de yardımları sürüyor. Bu kapsamda devlet iş birliği ile depremden etkilenen illerde seferberlik başlatıldı.

Hataylı depremzede: Hayatımda giymediğim elbiseleri giydim

Depreme Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde yakalanan bir vatandaş, kendisine mikrofon uzatan bir muhabire yaşadıklarını anlattı. Afet bölgesine yapılan yardımları anlatan depremzede,
"Allah devletimizden, milletimizden razı olsun."
diyerek şöyle konuştu:
"Kırıkhan'daydım. Özür dileyerek söylüyorum. Sabah kahvaltı yapabiliyorduk çocuklarımla. Akşam yemeğine kadar yiyemiyorduk. Şunu yardım verdiler fiyatını söylemek istemiyorum. Ben hayatımda görmediğim, giymediğim elbiseleri giydim. Yemediğim yemekleri yedim. Cebime para girdi. İnsanlığımı, yaşadığımı hissettim. Çocuklarım yedikçe ben mutlu oldum. Allah bin kere devletimizden, milletimizden razı olsun."




#Hatay
#Kırıkhan
#deprem

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.