EDISYON:

'Gittin' şarkısı dijital platformlarda

Ankara
16:4414/02/2022, Pazartesi
G: 14/02/2022, Pazartesi
Yeni Şafak
Ömer Hayri Uzun
Ömer Hayri Uzun

Uzun yıllar TRT ekranlarında sunuculuk, aranjörlük, orkestra şefliği ve PR programları yapan Ömer Hayri Uzun, sevip de kavuşamayanlar için müzikal bir çalışma yaptı. Tüm dijital platformlarda tekli albüm çalışması şeklinde yer alan ‘GİTTİN’ şarkısının sözleri Erkan Yavuzer’e, aranjesi ise Ömer Hayri Uzun’a ait. Uzun, “İşin hep mutfak tarafındaydım artık biraz daha sahnenin görünen kısmına çıkma vakti geldi” dedi.

Şarkıyı sevip de kavuşamayanlar için yaptığını söyleyen Uzun, “Sevip de kavuşamayandan kastım sadece bir erkek ve kadının hasretliği değil. Bir evladın anneye veya babaya, bir anne veya babanın bir evlada olan hasretliğini anlatmak istedim. Anne de baba da bir sevgilidir. Mesela ben şarkıyı okurken geçen sene vefat eden yine bir TRT sanatçısı, halk ozanı olan babamı düşünerek, ona duyduğum özlem ile okudum” diye konuştu.

ÖNDE GELEN SANATÇILAR İLE ÇALIŞTIK

Uzun, ‘gittin’ şarkısının kayıt aşamasında ve klip çekiminde Türkiye’nin bu alanlarda önde gelen isimleri ile çalıştığını vurgulayarak, “Grup Ayna’nın solisti sevgili Erhan Güleryüz’den çok destek aldım. Elektro ve klasik gitarın çok değerli bir ismi olan Özgür Abbak bize destek oldu. Miksleri Erman Aydöner ve Ahmet Gökhan Coşkun yaptı. TRT’nin önde gelen sanatçıları yine çalışmada büyük pay sahibi” ifadelerini kullandı.

MÜJDEYİ VERDİ

Ramazan ayı için de dinleyenlere müjde veren Uzun, şunları söyledi:

  • Yunus Emre ülkemizde çok önemli bir değer, bir filozof, bir aydındır. Ben her zaman içerisinde ilahi sır içeren sözcüklerin, çok sesli bir şekilde icra edilmesini hayal etmişimdir. Bu yüzden Ramazan ayına özel yine müziği ve aranjmanı bana, sözleri Yunus Emre’ye ait bir çalışmamız olacak, onu da çok yakında dinleyicilerimiz ile paylaşacağız. Bu özel projede opera sanatçıları ile çalıştım. Senfonik bir düzenleme oldu. Yine bir ya da ikişer ay arayla çalışmalarım olacak.”
#Ömer Hayri Uzun
#TRT

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.